С колела и боровинки на Осогово

С колела и боровинки на Осогово!

Осогово – прекрасна планина, която се намира само на час и половина път с кола от София. Ние я познаваме от зимата, но сега сме щастливи, че можем да я преоткрием и през другите сезони.

На 14 октомври (събота), заедно с нашите приятели от Травентурия, Ви каним да се поразходим из красивата Осоговска планина с колела и да разкрием тайните и като велодестинация.

Тръгваме в 8:30 ч. от паркинга пред стадион Васил Левски. Има 7 свободни места, за хора, които искат да се присъединят към нашия бус. Тези 7 човека ще ползват безплатен транспорт и ще имат възможност да им бъде подсигурено колело, в случай, че нямат.

Записването може да стане на info@wild-berries.com. Всички останали, разбира се, могат да се присъединят към нас със собствен транспорт и да дойдат да прекараме заедно един незабравим ден с колелата в прекрасната Осоговска планина!

Ще можете да изберете маршрут по свой вкус – отговарящ на вашата подготовка, екипировка и физическа кондиция. Водач ще бъде Павел Козарски. За да приключим деня подобаващо, ще се съберем в хотел “Три буки” за по питие.

Ориентировъчно ще бъде обратно в София към 19:30-20:00 ч.

Важно: Организаторите не правят и покриват здравна застраховка, но препоръчат на участниците да си направят такава.

На 10 октомври от 18:30ч. в Клуб на Пътешественика, пък ще можете да научите подробно за новите веломаршрути, които са разработени, за чудните видове, които може да срещнете по време на разходката си и какво означава, че Осогово е част от Европейския Зелен пояс. Ще разберете и за концепцията Self-guided biking tours.

Ако имате желание да се запознаете с маршрутите – можете да намерите описание в сайта на MTB-BG. 

http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/routes

Събитията са организирани в рамките на проект „Устойчиво бъдеще за хората и природата в Осогово“, изпълняван от ЕвроНатур, Българска фондация Биоразнообразие и Македонско екологично дружество.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *