WАY EAST – едно приключение между водата и снега на Япония

Когато страстното желание за приключения стане реалност, когато хоризонтът се стесни и километрите отключват вълнуващото очакване от неизвестното, тогава сърцето на пътешественика бие най-силно. Пътищата до различните краища на планетата са изпълнени с предизвикателства, които само истински свободният дух може да преодолее с лекота. След миналогодишния си трип до Норвегия, тази зима фрийрайд и сърф тандемът Aline Bock и Lena Stoffel сменят посоката и от WAY NORTH поемат към WAY EASТ в търсене на легендарната японска пудра и перфектните вълни. Това е историята на две смели жени, заменили комфорта на ежедневието с жаждата да изследват неизвестното! 

Photo credit: Aaron Jamieson

Aline (победителка в 2010 Freeride World Tour Champion) и Lena (професионална скиорка и фотограф) са от онези момичета, които нямат страх от природните стихии. Екипирани със ски и сърфове, те се срещат на остров Хокайдо през март 2016, където започва голямото им приключение. Освен блаженството от екстремните спортове, те се сблъскват и с реалността, която нито една медия не може изцяло да покаже – последиците от най-голямата природна катастрофа в последните години, а именно авариата в на АЕЦ Фукушима. Техният 20-минутен филм WAY EASТ е заснет по време на 3-седмичното им пътуване из зимна Япония. 

Photo credit: Aaron Jamieson

При снимането на филма искахме най-вече да покажем нашите лични гледни точки за ситуацията от ядреното замърсяване и да покажем мненията на местните жители, обяснява Aline.

Вижте трейлъра на филма WAY EASТ, чиято примиера ще бъде тази есен, надяваме се и в България!

Way East Trailer (4K) from Mathias Kögel on Vimeo.

Очаквайте скоро специално интервю с Aline Bock с повече истории от приключението в Япония!

Текст: Марина Юнакова