5 причини да станеш в 5 за изгрева на Витоша

Изгрев на Витоша преди работа? Да, да, знаем – много хора ни мислят за луди. На нас също ни е трудно да станем преди 5 и да стигнем в планината преди слънцето да изгрее, но ви гарантираме – струва си!

  • спираща дъха гледка – сигурни сме, че всеки би оценил красотата на изгряващото слънце, но малко от нас го виждат често. А няма два еднакви изгрева – всеки път природата рисува различни картини и си играе с облаци и цветове. Всеки един лъч огрява околните планински върхове и дървета и смяна картината за секунди. Всичко това държи мозъка и сетивата ни ангажирани и ни помага да забравите за житейските проблеми поне за малко.
  • анти-стрес терапия – дори само десетина минути сред природата допринасят за по-добро настроение и по-ниски нива на стреса. Да си навън и да споделиш красотата на изгрева, песента на вятъра и разбуждащите се птички с няколко приятелки е голяма привилегия! Вътрешното спокойствие, което обзема цялото ти тяло и ум в такъв момент, се помни дълго!
  • спомени вместо сън – всички сме чували поговорката „От сън спомен няма”. След години определено повече ще помните сутринта, в която сте станали “безбожно” рано, за да изкачите някой връх и да видите изгрева с приятели, в сравнение с тази, през която “най-сетне сте се наспали”. От време на време си струва да излизаме от зоната си на комфорт за подобни спомени.
  • време далеч от екрана – в днешно време достъпваме голяма част от света около нас през екран на някакво устройство. Посрещането на изгрева е чудесен повод да излезеш навън, да отделиш половин-един час от деня си и да усетиш красотата около себе си, да се заредиш за деня и да споделиш момента с близки хора, без това да е през екран. Е, ясно е че ще щракнем някоя снимка, но схващате идеята 🙂
  • душевно спокойствие на чист въздух – цялото ти тяло се пълни с енергия, когато вдишаш студения и чист планински въздух. Да вдишваш и издишваш, гледайки танца на цветовете и да усещаш срамежливите слънчеви лъчи по кожата си, да притихнеш през величието на природата, е чудесна медитация за старт на деня. Затова се споделя само със специални хора!

И хоп… докато се усетим сме пили чай в компанията на изгряващото слънце, посетили сме Драгалевския манастир и преди 9 вече сме на работа. И най-важното от всичко – споделили сме всичките прекрасни емоции с приятелки!