10-минутни тренировки, които си струва да пробвате

Последните месеци имахме достатъчно време да преоткрием youtube и открием новите си любими домашни тренировки. Ако и вие като нас невинаги имате време и/или мотивация да тренирате сами – сега е моментът да пробвате нещо ново. За тези кратки тренировки нямате нужда от нищо, освен 10 минути, удобни дрехи и постелка за спорт. Lets do it!

1. Кардио 
Youtube е океан от видеа, но това 10-минутно кардио от Anna Renderer от PopSugar се превърна в любимото ни кардио за последните месеци. Макар и във виртуална обстановка, наистина се чувствахме сякаш тренираме с други момичета, а упражненията са чудни за поддържането на общ тонус и стегнати бедра. 

2. Задно бедро.. или да си го кажем право – дупе
Окей, тази тренировка ни изненада с трудност първите пъти. Всички упражнения са със собствена тежест и могат да се правят дори и от плажа. Nicole Steen е машина и не знаем как изкара цялата тренировка с усмивка на уста. Тhe burn is good, the burn is your friend!  Препоръчваме 10/10. 

3. Ръце и гърди
Преди няколко дни открихме BohoBeautiful и адски много се изкефихме на тази 5-минутна тренировка за ръце. Изключително семпла, но ползотворна тренировка, която ще се пробваме да правим и по време на почивките на работа. Juliana Spicoluk обяснява чудесно и вече сме фенове на канала й, в който има още видеа на тема йога, медитация, пътуване и други. Check it out. 

4. Корем 
Тренировка за корем без класически коремни преси? Да, моля! Тази тренировка от Anna Renderer изисква малки тежести, но дори и да нямате такива – грабнете голяма бутилка с вода от 1,5л и си подарете тези 10 минути движение. Anna ни е фаворит – изключително усмихнат и мотивиращ треньор, който винаги ни оставя ухилени след бърза тренировка с нея.

5. Разтягане и йога 
Тази 10-минутна йога за щастие наистина оправдава заглавието си. Лесна и забавна, тази бърза йога ще повиши ендорфините в тялото и ще ви остави усмихнати върху постелката за йога. 


И приятелскo припомняне в началото на лятото –  you already have a beach body!
Спортът е за здраве, тонус и настроение. 🙂 

Илюстрация: Robyn Janine 

Имате ли любим инструктор и/или видео канал, който ще препоръчате? Винаги сме готови да пробваме нещо ново и ще се радваме много, ако ни пишете. Приятни тренировки! 🙂 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *