Протекторите – една важна част от екипировката

Едно от най-важните неща при практикуването на екстремни спортове е протекцията. За съжаление, голяма част от хората не мислят за нея, когато правят първите си стъпки в някой нов и вълнуващ спорт. Причината в повечето случаи е финансова – след като си направил една доста солидна инвестиция за основната екипировка, пари за протекция не остават. Голяма грешка и заблуда. Винаги предвиждайте бюджета си така, че да ви останат пари за тази, в някои случай дори живото-спасяваща, екипировка.

Дойчин от True Riders Shop сподели с нас 5 важни правила при избирането на протектори, които надяваме се ще са ви полезни.

1.  Първото и най-важно е – пробвайте преди да купувате. Протекторът трябва да ви е по мярка – да не ви пречи и да не ви ограничава в движенията. Трябва да го чувствате, като част от вас.

2. Ако е съмнително евтин, има нещо нередно. За изработката на всеки протектор се влага технология и се използват материи и материали, които са скъпи и качествени. Не правете компромис, защото ще е за сметка на здравето ви.

Цялата статия може да прочете в първия брой на Wilder Summer. Списанието ще намерите в Drop in-Shop, Contrabanda Store, Board Shop, TrueRiders shop, STORMSHOP, MaxFit, х-т Рила в Боровец, на морето, в планината и на още няколко “secret” spot-a.

снимки : Антонио Вълчев, True Riders shop архив

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *