Колела през Ноември в Гърция

Изминалия уикенд предприехме едно пътуване до Гърция с каране колела. В Петък след работа натоварихме багажа и се запътихме към остров Тасос. Пристигнахме късно и трябваше да намериме място на сушата, където да пренощуваме преди да стартираме обиколката с колелата на следващия ден. Разбира се не минахме и без узо в уютна таверничка. Изминалия уикенд предприехме едно пътуване до Гърция с колела. В Петък вечер натоварихме багажа и се запътихме към остров Тасос. Пристигнахме късно и трябваше да намериме място където да пренощуваме преди да стартираме обиколката с колелата на следващия ден.Изминалия уикенд предприехме едно пътуване до Гърция с каране колела. В Петък вечер натоварихме багажа и се запътихме към остров Тасос. Пристигнахме късно и трябваше да намериме място където да пренощуваме преди да стартираме обиколката с колелата на следващия ден

Утрото се оказа доста слънчево и обещаващо, от палатката се виждаше острова.

След добрия сън натопихме крачка в морето стегнахме колелата, натоварихме дисагите с най-необходимото, спалните чували, палатки и шалтета и се запътихме към ферибота.

Стартирахме обиколката на острова в ранния следобед, като от време на време спирахме за да се наслаждаваме на прекрасните гледки на тюркоазени сини води и малки плажчета. Острова беше доста спокоен, без натоварено движение по пътищата, просто идеален за подобна обиколка с колело.

Последва почивка за по бира под галещите лъчи на залязващото слънце. След като слънцето се скри трябваше да завъртим педали отново, но този път по тъмно и да намерим удобно място за разпъване на палатката.

На сутринта бяхме събудени от групичка гласовити рибари.

За щастие времето отново се оказа благоприятно и доста топло.

През втория ден от обиколката на острова имаше доста баири, а и умората от изминатите 70 км. през първия си каза своето, но хубавото е, че след баира винаги следва спускане, така завърши и нашата обиколка с 5 км. спускане!

По обяд вече бяхме на ферибота на път за сушата леко изморени, но доволни от ползотворния уикенд. Обикаляли сме различни острови много пъти с различни превозни средства, но е винаги някак по удоволетворяващо когато го направиш с колело или каяк и разчиташ само на собствените си сили да завъртиш педалите или да загребеш и да носиш сам собствения си багаж.

текст и снимки: Паолина Иванова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *