Интервю с Charlotte Bryant

Преди броени седмции, благодарение на нашите приятели от Snow and Wake Bulgaria, имахме удоволствието да покараме уейк на Искъра с не кого да е, а световната и европейска шампионка Charlotte Bryant. Родената през 1992год. англичанка беше у нас в ролята си на про атлет и треньор, специално за екслузивния wakeboard workshop, от който станахме част и ние. 

Шарлът се съгласи да ни даде интервю и ни разкаже малко повече за това как е започнала да кара и кое най-много й помага да се възстанови след контузии.  Запознайте се с Charlotte Bryant. 

Wild Berries: Здрасти, Шарлът! Благодарим ти, че се съгласи на това интервю. Разкажи ни нещо повече за себе си.
Charlotte: Хей! Ооо, няма много за разказване. Ударихте на камък с интрото. 🙂

WB: Как започна да се занимаваш с уейкборд? 
Charlotte: Един приятел ме попита дали искам да пробвам уейкбординг и аз се съгласих. В последствие станах сравнително добра в това и реших да преследвам мечтата си да стана професионален атлет, което, благодарение на семейството и приятелите ми, се превърна в реалност. 

WB: Кои са най-важните неща, за да прогресираш в този спорт? 
Charlotte:
Мисля, че най-важното, за да можеш да подобряваш уменията си, в който и да е спорт, е това да оставаш здрав. Винаги има травми и не можем да предотварим това, но можем поне да се опитаме, грижейки се за тялото си и тренирайки по подходящ начин, за да се подготвим. Също така, трябва да се работи и по увереността – да вярваш в себе си и в това, че можеш да направиш триковете. Имаш ли съмнения, тогава вероятността да не можеш да направиш или научиш нещо, е много по-голяма. 

WB: Как успяваш да си в толкова добра форма след всичките контузии, които си понесла? 
Charlotte: Когато бях по-млада ядях каквото исках, никога не тренирах или разтягах и точно тогава се контузвах. Наистина се постарах да променя хранителните си навици и сега се опитвам да ям здравословно, както и да си набавям нуждите за тялото ми витамини със сурови плодове и зеленчуци и откривам, че това работи страхотно. Наистина помага да имаш правилните хранителни вещества в тялото си, когато си контузен или се възстановяваш от контузия. Най-скорошната ми травма беше наистина сериозна, но благодарение на режима си се възстанових наистина бързо и добре. 

WB: Какво правиш, когато не караш?
Charlotte:  Когато не карам или обучавам другите, или работя по страничния ми бизнес. Обичам да помагам на хората, независимо дали става дума за уейкборд или за подобряването на хранителните им навици, да ги подкрепям в това да живеят по-здравословно и да ги виждам да постигат успехи.

WB: Харесва ли ти да идваш да караш в България?
Charlotte: Обичам да идвам да карам в България. Мат има страхотен сетъп на Искъра. С неговата мощна лодка и огромното езеро условията са страхотни, особено когато водата е равна и имаме готино крю с нас. 

WB: Какво предпочиташ – каране с лодка или с кабел? 
Charlotte: Харесват ми и двете.Обикновено ме дърпат с лодка, защото това е дисциплината, в която се състезавам и трябва да тренирам така по-често, отколкото на кабел. Зимно време, когато няма състезания, карам на кабел доста по-често. Забавно е да смесвам дисциплините и да се забавлявам върху рейлове в парк стил. Но обичам и чувството от това да съм с лодка и да мога да се изкачвам на голяма височина във въздуха. 

WB: Трудно ли е за едно момиче да пробие на уейкборд сцената?
Charlotte: Не бих казала, че е лесно, но и това да си момиче, не го прави толкова трудно. Всичко зависи от това колко си мотивиран и каква увереност имаш да пробваш нови трикове, които те плашат. Имало е много моменти, в които съм треперела от страх. Но чувството от това да приземиш нов трик побеждава страха и носи страхотно удовлетворение. 

WB: Караш ли някакви други дъски?
Charlotte:
Не бих казала. Пробвала съм да карам сноуборд няколко пъти. Вярвам, че бих задобряла, ако покарам още, а и това ще ми даде  още една причина да се върна в България преди началото на лятото. 

WB: Кажи нещо на хората, които четат това. 
Charlotte:
Ако сега четете това и все още не сте опитвали да карате уейкборд – трябва да го направите! Спортът е невероятен, както и спотът на Мат на Искъра. Просто идете и се пробвайте. Следете и за предстоящите ми уейкборд кемпове следващото лято и ми пишете при интерес. Междувременно може да следите пътешествията ми по света из страниците ми в социалните мрежи: 

Instagram: @charlottebryant
Facebook: Charlotte Bryant
Twitter: @wakebryant

Благодарим на Charlotte за чудесното интервю и й пожелаваме успех във всичките й пътешествия и начинания. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *