Весо Овчаров и Миленита са изненадите на стартиращите днес Дни на предизвикателствата 2017 (29.11-01.12)!

Днес е стартът на 13-тите „Дни на предизвикателствата“ – ежегодният фестивал за спортове на открито, турозъм, екология и активен начин на живот. Тази година събитието е част от инициативата „София – столица на спорта 2018“, а организатор са магазини „Стената“.

Голямата изненада, дошла преди броени часове е, че сред презентаторите на фестивала ще бъде големият ни акро парапланерист Весо Овчаров, световен шампион по инфинити тъмблинг, чието име буди вълнение в екстремните спортове по цял свят.

Тази година в третия фестивален ден (1 декември) той ще представи на живо на сцената на аула „Максима“ своя филм за изминалия сезон с атрактивни 360-градусови кадри от небето над най-красивите места на България. Това се случва за първи път от много години, след като в предишни издания на „Дните“ натоварената му програма зад граница ни позволяваше да видим Весо само на голям екран в едни от най-обичаните спиращи дъха филми с негово участие. Всички присъстващи в третия ден на фестивала ще могат да се включат и в кратка дискусия и да му зададат лично своите въпроси.

Свеж музикален щрих ще оцветни в лирични цветове и без това пъстрата и наситена с много екстремно кино и вдъхновяващи презентации програма. В откриващата вечер сред смелите приключенци и големи спортисти ще се открои нежната фигура на чаровната Миленита, която ще изпее неизпълнявано досега от нея парче, изцяло в духа на фестивала. На автентични латиноамерикански музикални инструменти ще й акомпанира перуанецът Пиеро като двамата ще бъдат чудесна музикална илюстрация на презентацията за Латинска Америка, с която ще бъде открита официално вечерната програма на фестивала, утре (29 ноември).

Старт на активностите във фестивала „Дни на предизвикателствата“ ще бъде даден още в 14 ч утре с практика на Академия първа помощ, с фокус хипотермия и височинна болест. След нея посетителите ще могат да релаксират с йога сесия и неусетно да стане време за вечерната програма.

Достъпът в рамките на дневната програма е свободен, а билети за вечерната програма ще се продават всеки ден от 17:30 във фоайето на Аула „Максима“. Тридневният билет ще е на цена 27 лв, еднодневните – по 10 лв.

Пълната програма на фестивала – дневна и вечерна част – мога да се видят тук: https://goo.gl/csn8PM

Превърналото се вече в традиция изложение на „Дни на предизвикателствата“ ще посреща свободно посетители във фоайето на УАСГ всеки ден между 11 и 22 ч като тази година всички почитатели на активния и здравословен начин на живот ще могат да разгледат над 20 щанда.

Между тях са спортна екипировка от катерачни и байк дрехи Omsight, снегоходки Smallfoot, магазини „Стената“, ръчно изработени шалове и шапки от новостратиралия бранд TOTEM, технологията Vibram, технологични джаджи и аутдоор продукти и аксесоари от Wow Gadgets. Ще разгледаме иновативните електрически колела на Eljoy Bikes и ще можем да завъртим едно кръгче. Вкусни изненади ще ни поднесат сладки хапки от лимец Limezzzki, био веган шоколадите от Bio Benjamin, няма да останем жадни с новите две бирени премиери от Айляк, планинската свежест на бира Витошко лале и минерална вода Банкя. Полезен лек за охлаждане при спортни травми ще ни представи продуктът Physicool. Ще се запознаем с X-Challenge Park в Царево като атрактивна дестинация за екстремни забавления.

Вдъхновяваща литература за пътешествия и приключения ще ни представят от издателство „Вакон“, а на прага на зимата ще можем да си закупим от фоайето и най-новия фрийрайд календар на фотографа Виктор Троянов.

Тази вечер на аерогара София ще пристигне и голямата звезда и специален гост на Дни на предизвикателствата – скиорът с авангарден пънк стил Глен Плейк.

Най-актуална информация може да се открие в официалното фейсбук събитие на „Дни на предизвикателствата“ тук https://www.facebook.com/events/427357274326036/