Surf camp experience – Португалия

Краят на лятото в България за нас беше началото на ново изживяване в по-южна страна, където лятото беше още в разгара си, а сърф сезонът тъкмо започваше.


Португалия ни приюти с топлата си прегръдка и мощните си вълни. Приключения в истински сърф кемп или накратко казано безбройни, неземно красиви залези,  необозрим океан, безкраен плаж и уникални хора събрани от целия свят с една обща идея, да се забавляват и да се научат да яздят вълните.


Да бъдеш част от сърф кемп е като да бъде част от затворено общество, пълно с хора с общи интереси и поглед върху живота. Един малък “Paradise”, в който си просто щастлив.
Избрахме Португалия, защото сърф сезонът е дълъг, има безбройно много спотове, вълни за всеки, а изживяването с океана – неповторимо. Кемпът беше “glamping”, а ние бяхме пет момичета, изпълнени с желание за авантюризъм.

Тъй като за първи път участвахме в подобен кемп не знаехме какво точно да очакваме и че това което може да правиш в него е толкова разнообразно, че дори няма да ти стигне времето да пробваш от всичко.


Ние избрахме кемп който се намира по средата на безлюден поне 10 км. плаж, и който се издига във височина и първото нещо което виждаш като излезеш от палатката си е необхватния океан и поздрава на вълните. А местоположенито е далеч от hustle ‘n bustle, но това не ти липсва, защото всичко от което имаш нуждна е там при теб. 

DCIM\103GOPRO
DCIM\103GOPRO

Освен сърф уроците, на които ни учеха предимно на техника, сърф учителите ни учеха и на това да уважаваме океана, да “общуваме” с него, да пазим себе си и другте около нас, да си изградим отношение към самата сърф култура изобщо respect към хората, природата и най-вече голямото синьо. Освен това се предлагаха и занимания като йога, скейт на рампа, лонгборд, плажна разходка с коне и какво ли още не.

Предимно хората отиват в кемпа за седмица и организаторите са се погрижили всеки един ден да е изпълнен с много сърф, а всяка вечер да е тематична. Освен традиционните вечери за посрещане и изпращане на групите, които задължително включат парти, имаше филмови вечер, вечер със салса, quiz night, целодневен трип до Лисабон и вечер за drinking games. И изобщо един безспирен интернационален купон. И тук ще си помислите, че всичко се върти около алкохола и танците, но това не е съвсем вярно. Тъй като самият кемп проповядва идеята за по-здравословен начин на живот, който освен това е природсъобразен, дори игрите свързани с пиене бяха свързани с активен спорт или как наистина да си заслужиш една чаша бира.


Докато на плажа сърф учителите всекидневно гледаха за развитието на своите ученици, в кемпа йога инструктурите следяха за хората които най-много си почиват, четат книжка или по цял ден лежат на хамаците и тайно им раздаваха chilling points. През последната вечер ставаше ясно кой през тази седмица е бил сред най-активните и кой е бил най-спокоен и се е възползвал от всички удобни глезатойки в кемпа.


И въпреки че ни беше много трудно да напуснем това място пълно с прекрасни и безгрижни хора, предимно пълни авантюристи от цял свят, някои отишли там като гости, но в последствие останали като персонал, както и небето пълно с ярки звезди, наистина уникалните вълни и неописуемо красивите залези, трябваше да поемем наобратно, но изпълнени с прекрасни чувства и желание за още приключения и с надежда, че ще се върнем пак там, в нашия DREAM.