Know Before You Go – знанието е сила в планината

Тази зима условията са много непостоянни, вятър, температурни амплитуди, голямо количество валежи…все предпоставки за нестабилна зимна покривка. В поредица от събития искаме да ви запознаем с основните неща, които трябва да следите в планината преди да отидете да карате или да тръгнете на преход.

Първото такова събитие е с нашите приятели от BaseCampа. С тях ще засегнем една от най-важните теми, отнасяща се до зимната планина – лавинната безопасност. Безкрайна тема, множество дискусии, десетки курсове и практически упражнения… и все пак планината винаги има последната дума.

На 13.02. (Сряда), съвместно с BaseCamp и Nickolay Dodov Foundation Avalanche Education and Backcountry Safety, ще излъчим едно кратко видео, даващо базови и изключително важни съвети за поведението ни в снежната планина – Know Before You Go.

KBYG е програма за лавинна безопасност, създадена в Северна Америка с цел лесно, достъпно и качествено осведомяване по основните въпроси, свързани с лавините.

Също така ще си поговорим и за правилната екипировка, за терените, които избираме за каране, обстановката и прогнозата, които е задължително да следим преди каране.

Лектор ще бъде Димитър Димитров, автор на ски туринг гидовника Skiing the Balkans.

Започваме точно в 20:00 в магазина на BaseCamp на Околовръстен път до Технополис в Младост 4, очакваме ви!