Jesse Augustinus с интервю за Wild Berries и Red Bull Fragments 2017

В началото на месеца от Red Bull Bulgaria ни зарадваха с хубавите новини, че най-голямото и вълнуващо рейл състезание, случвало се у нас в последните години – Red Bull Fragments, се завръща и тази година на Боровец на 25-ти и 26-ти февруари! 

По традиция Red Bull Fragments 2017 ще пренесе в най-стария курорт у нас различни и креативни елементи от градската среда под формата на сноуборд уреди, на които най-добрите български джибъри ще могат да покажат умения и стил пред съдийския състав, специално подбран за събитието.

В списъка със съдии тази година попада и името на Jesse Augustinus. Дългогодишен райдър на Red Bull и Burton, Jesse е родом от Холандия и е само на 21, но това не му пречи да бъде един от най-обещаващите рейл сноубордисти в света.

Ние решихме да не губим време и се свържем с Джеси, за да разберем малко повече за него и за това какво ще очаква той от участниците в състезанието следващия месец.

Wild Berries: Здрасти, Джеси! Благодарим ти, че се съгласи на това интервю. Радваме се, че ще си част от Red Bull Fragments 2017! Ще ни разкажеш ли малко повече за себе си?
Jesse: Здравейте! Аз съм Джеси Аугустинус от Холандия, на 21 години съм и се занимавам със сноуборд от около 12 години. Предимно карам в хладилник (закрита писта), когато не пътувам.

Wild Berries: Какво харесваш най-много в сноуборда?
Jesse:  Харесва ми това колко свободен мога да бъда, да правя каквото си искам, както си искам и когато си поискам. Няма правила или перфектни  начини да направиш нещо. 

снимка: Red Bull Content Pool

Wild Berries: Ти ще бъдеш съдия на Red Bull Fragments 2017. Какво очакваш да видиш от местните райдърите? Как могат да те впечатлят? 
Jesse: Обикновено най-много се впечатлявам от добър контрол върху дъската, така че оценката ми ще се крепи върху изпълнението и стила на карачите. Дори и най-трудният трик няма да ме впечатли, ако не е изпълнен чисто. Креативността е друго нещо, което откроява карачите. 

Wild Berries: Знаеш ли нещо за България?
Jesse: Не много. Никога не съм идвал досега. Това ще бъде първото ми посещение и доста се вълнувам.

Wild Berries: Какви са плановете ти за сезона?
Jesse: Плановете ми са почти винаги едни и същи – да заснема част в сноуборд филм, да карам на няколко състезания и да продължавам да прогресирам междувременно. Вече снимахме доста и ще продължим така, докато има сняг. 

снимка: Red Bull Content Pool

Целия екип желаем успех на Джеси и му благодарим за това интервю. 

А вие не забравяйте да си запазите уикенда на 25-ти и 26-ти февруари, за да дойдете и подкрепите своите фаворите на Red Bull Fragments 2017!

Следете всички останали детайли около Red Bull Fragments 2017, както и вижте как да се запишете за участие, в страницата на събитието тук.