Festival Guide: Всичко, което трябва да носиш със себе си на SZIGET 2017

Добре, де. Почти всичко. Ясно е, че не можем да ви упътим с абсолютно всичко, от което може да се наложи да имате нужда на един фестивал, но след 4 години по фестивали с огромни раници, решихме тази година да бъдем по-мъдри и също така споделим опита си с вас.

Та, ето ги и 7-те неща, без които препоръчваме да не ходите на фестивал: 

1. Удобни обувки с подметка – всички обичаме да носим гуменки и сандали през лятото, но 6 часа (минимум) танци на ден изискват солидна и лека обувка с мекичка подметка. 

2. Найлон за ремонт – да,  това ще прозвучи странно, но ако като нас планирате да къмпингувате, то един найлон за ремонт от железарията до вас (струва около 1лв.) може да бъде спасяващ при евентуален дъжд. Не заема абсолютно никакво място, покрива 20кв. м с найлон и пази вас и ценните ви неща сухи. 

3. Водно пистолетче – готин начин да се закачаш със заобикалящите хора и разхлаждаш себе си и приятели. Будапеща е известна с жегите си и температурите по времена SZIGET също доказват това.

4. Сетове дрехи – това по-скоро важи за момичетата. Помислете предварително какво искате да носите всеки ден. Представителките на нашия пол ( и самите ние) често опаковат повече, от колкото имат нужда. Освен, че ще платите повече за багаж, ако пътувате със самолет, дрехите ви просто ще стоят и ще ви чакат в палатката. На Острова имате нужда от къси панталонки, потници и тениски. Някоя друга рокля за разкош няма да е излишна, но ако планирате да гледате любимия си изпълнител от раменете на някой висок австралиец, то вероятно късите панталонки са по-добрия избор. Та, помислете какви комбинации от дрехи бихте искали да носите във всеки един от 7-те дни, добавете един пуловер, яке и дълги дънки за всеки случай, чифт цветни слънчеви очила и voila! 

5. Таши за уши – за всеки случай. Никога не знаеш кога съседите ти от Италия ще решат да свивят на китара в 3 през нощта или съседът ти австралиец няма да се прибере сам. Тапичките не заемат място, а ще спасят съня ти и ще съхранят енергията ти за следващия фестивален ден.

6. Резервни връзки за обувки – могат да се използват буквално за всичко и винаги са полезни. От тях може да си направите простор, сенник с шал, импровизирана закачалка в душовете в къмпинга, да закачите екстра багаж върху раницата си и да измайсторите гривничка. Въпрос на нужди и въображение.

8. Български флаг – SZIGET е толкова огромно и интернационално събитие, на което може да срещнете хора от цял свят. Буквално. Ще видите флагове, които вероятно никога досега не сте виждали и ще предизвикате географските си възможности, както никога досега. Пък и благодарение на флага ще срещнете и други българи супер лесно. 

7. Best buddy – това сме го казвали преди, но ще го кажем и сега – най-важното, за да си прекарате добре на един фестивал не са изпълнителите, дрехите, обувките или палатката ви. Това ще е човечето, с което ще отидете. Изберете приятелче, на което може да разчитате във всякаква ситуация, и до което няма да се притеснявате да се събуждате, приличайки на Чубака, в малката палатка, а същевременно ще танцувате като луди до 5 сутринта.

снимки: Atanas Kutsev Photography

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *