10 причини да станеш част от SZIGET 2016 и изживееш най-щурото си лято

Юли е и ни тресе фестивалната треска! По-малко от 20 дни ни делят от събитието, което буквално чакаме цяла година – SZIGET 2016, който ще се проведе между 10-и и 17-ти август във водната столица на Европа – Будапеща.

SZIGET е едно от най-старите и мащабни музикални и културни мероприятия, които ще завладеят континента ни това лято. Разположен на живописния остров Обуда (Old Buda Island), наричан още Остров на свободата, фестивалът с 24-годишна история е незабравимо и уникално по рода си преживяване, което всяка година привлича хора от всички краища на света. Миналата година събитието постави собствен рекорд, след като за 7-те му дни над 420 000 души от 89 националности опитаха вкуса на свободата на едноименния остров.

След като SZIGET 2015  спечели наградата за най-добър line up на Европейските фестивални награди през януари, тази година организаторите са качили летвата още по-високо и из 9-те сцени на фестивала ще може да видите  звезди от световна величина като RIHANNA, John Newman, David Guetta, SIA, MUSE, MØ, The Chemical Brothers, Kodaline, Manu Chao La Ventura, Hardwell, Wilkinson, The Lumineers, Die Antwoord, Parov Stelar, Bastille, Тinie Tepmah, Years & Years, Afrojack, Parkway Drive, Naughty Boy, много, много други. Вижте пълния списък тук.

Фестивалът, неслучайно наричан европейският “Burning Man”, взима дъха на посетителите и с цветната и артистична атмосфера из целия остров. SZIGET е дом на стотици арт инсталации, таен тунел oт светлини, дървен Колизеум и какво ли още не. Част от инсталациите може да разгледате тук. В програмата на гигантското събитие, също така, влизат и над 1000 други странични дейности като йога, цирк, театър, лекции на TED, модна сцена, стена за катерене, басейн и какво ли още не, където всеки посетител може да участва свободно.

Важно: Тази година 5 и 7-дневните билети за фестивала се разпродадоха рекордно бързи и в момента в продажба са само дневните билети на цена от 59 евро. Повече инфо за билетите тук. 

И тъй като списъкът със забавления, които SZIGET предлага, е твърде богат, за да продължим, ето и 10-те причини, поради които трябва да зарежете всичко между 10-и и 17-ти август и да се включите в приключението, наречено SZIGET: 1. Музиката  Не знаем каква музика слушаш, но има голяма вероятност да чуеш поне една от любимите си групи на фестивала. Останахме приятно изненадани от разнообразието на музикални стилове, а за се убедиш сам виж програмата тук: http://szigetfestival.com/programs 

1. Музиката – Какво ще кажеш за  RIHANNA, John Newman, David Guetta, SIA, MUSE, MØ, The Chemical Brothers, Kodaline, Manu Chao La Ventura, Hardwell, Wilkinson, The Lumineers, Die Antwoord, Parov Stelar? Не знаем каква музика слушаш, но има голяма вероятност да чуеш поне една от любимите си групи на фестивала. Останахме приятно изненадани от разнообразието на музикални стилове, а за се убедиш сам виж програмата тук: http://szigetfestival.com/programs 

снимка: SZIGET official gallery

2. Приключението – Шансът да си от хората, които не обичат да спят на палатки и четеш това е малък, но все пак имай предвид, че пребиваването в къмпинг зоната на  SZIGET ще  е едно от най-забавните неща, които ще ти се случат това лято. Ще къмпингуваш с хора от всички краища на света (буквално), ще се събуждаш на открито със страхотна гледка и стъпки ще те делят от прохладната вода на Дунава. Банският костюм, наред с любимите къси панталонки, широк потник и гуменки ще е всекиднедната ти униформа, а косата ти ще става все по-щура всеки ден. И да, ще може да се печеш и слушаш музика нон стоп.

снимка: SZIGET official gallery

3. Танците – Танците са един от най-забавните и зареждащи начини да хабим енергия и се движим (след сноуборда). А на SZIGET ще има мноого от тях. Миналата година прекарвахме по минимум 6 часа на ден, подскачайки под неуморното  унгарско слънце и звездно небе. Най-забавното и приятно кардио! 

снимка: SZIGET official gallery

4. Неповторимата атмосфера – накъдето и да се обърнеш ще си заобиколен от цветове и усмихнати хора, водните пистолети ще бъдат твоето най-важно оръжие и спасение. Ще намериш нови приятели от Боливия, Нова Зеландия и Аляска и дните ти ще преминават в разлистване на фестивалния паспорт и търсене на поредното забавление.

снимка: SZIGET official gallery

5. Новите приятелства – ще завържеш нови и незабравими приятелства с хора цял свят, а  спомените и еурорията от прекараните моменти заедно ще те зареждат за месеци напред. 

снимка: SZIGET official gallery

6. Къмпингуването – ще къмпингуваш сгушен в уютните зелени гори на острова. Сянката е в изобилие, а вечерите са изпълнени със светлина от хилядите красиви фестивални лампички, които напомнят на светулки. 

снимка: SZIGET official gallery

7. Храната – дали обичаш мексиканско, балканска скара или пък си веган/ветегарианец – no worries, SZIGET gеts you covered. Фестивалните улички са пълни с различни мобилни кухни от цял свят, които ще могат да задоволят вкусовете и на най-капризните.

снимка: интернет

8. Ще опознаеш Унгарската култура – Ако досега не си имал досег с унгарската култура, то SZIGET е чудесна възможност да опознаеш Будапеща през Август. ОТ фестивалната зона можеш да си купиш седмична карта за градския транспорт, за да можеш да обиколиш наволя “водния град”  на Европа.

снимка: интернет

9. Няма да имаш идея кой ден от седмицата е. Седемте дни на фестивала ще те откъснат изцяло от градското ежедневие. Най-вероятно няма да имаш нужда и от телефон и интернет. Единственият ти календар ще е фестивалната програма, а единственото задължение – да се забавляваш.

снимка: SZIGET official gallery

10. Ще бъде най-забавното нещо, което ще направиш тази година. – Независимо дали си ходил по фестивали или не, трябва да знаеш, че SZIGET ще надмине и най-смелите ти очаквания. Ще е преживяване като от филм, за което ще си спомняш цяла година. Затова, не губи време и се отдай на приключението, наречено SZIGET като закупиш своя дневен билет тук:  SZIGET TICKETS