Хижа Ловна: Ново начало за най-старата хижа в Рила

Броени седмици ни делят от любимия ни сезон и по този повод имаме удоволствието да ви поканим на един истински приключенски уикенд с кауза! Ако обичате планините, не се страхувате да се изцапате и не можете да си представите по-добра събота вечер от тази пред лагерния огън на свеж въздъх, то тази покана е отправена специално към вас.

Този уикенд (25 и 26 ноември) предстои да подготвим за сезона най-старата хижа в Рила планина – хижа Ловна. Сгушена между хълмовете на китна поляна на завет, малката и уютна х.Ловна има богата история, която започва още по царско време. Някои вероятно я свързват с г-н Петър Дънов, други с известната баба Фидана. За жалост, допреди лятото на тази година, хижата е безстопанствена и тъне в прах и мръсотия. С нови и мотивирани собственици, обаче, дървената къщичка в планината заживява втори живот това лято. Сега хижа Ловна има нужда от нас, за да помогнем с малките, но необходими задачи, които трябва да бъдат свършени преди началото на зимата.


снимка: х. Ловна

Измежду списъка с дейности има леки и приятни занимания като изработка на табели, рисуване по стените, декориране, както и някои по-силови задачи като цепене и подреждане на дърва за огрев.

Домакините от х. Ловна ще осигурят безплатни спане и храна на всички доброволци, както и приятна програма в събота вечер. На място ще ни очакват топли напитки от Винпром Троян, лагерен огън, както и лекция от специален гост, когото ще обявим по-късно през седмицата.

Предвиденият брой доброволци е 30. Ако имате желание да бъдете един от нас, пишете ни, за да запазите своето място в хижата. Не забравяйте да приготвите топли и удобни дрехи, подходящи за сезона и най-важното – да споделите с приятели, които обичат планината, колкото вас.

Следете страницата на събитието за детайлна програма и всички други новини около събитието. Очаква ни един истиснки вълнуващ и ползотворен уикенд!