Уикенд с колелата на Боровец – Bike Report

Лято е, топло е (или поне беше допреди 3 дни) и високите температури миналата седмица ни накараха да си мечтаем за планини и прохлада. Затова и плановете за уикенда от море наклониха към планина и петък вечерта вече стягахме багажите към Borovets Mountain Bike Park.

През миналия сезон със Съни се запалихме по планинското колоездене – за нас това е най-близкото до фрийрайд ски/сноуборд усещане, до което можем да се докоснем през  лятото. Този спорт ни спасява от жегите в града, като ни връща в планината и горите, където преследваме естествените и предварително подготвени релефи и се зареждаме с адреналин от едновременно страх и удоволствие. 

Събота сутринта си дадохме време да се наспим, тъй като работното време на лифта в Боровец е до 6ч. вечерта – чудесна новина за всички, които чакат уикенда да се наспят. Заредени с всичката си екипировка и малко сладки неща (винаги задължителни!) натоварихме колелата и се запътихме към Боровец.  (btw, Диманка точно се завърна от bike trip до Австрия и Италия и пътеписът е вече на сайта. enjoy!)

Можете ли да откриете 3 колела на снимката? 

Съни и Радо бяха вече пристигнали и правеха 3-тото си пускане из трасетата. Нашия бери вожд (Съни а.к.а big berry boss) от скоро кара супер свежо custom колелце на българската марка Pulse и се виждаше колко бързо прогресира с него.

За щастие, времето бе с нас и макар че изглеждаше да има изгледи и за дъжд (който започна вечерта и така досега.. ), на лифта хващахме тен и се радвахме на това да бъдем пак в планината.  Едно бързо селфи със снапчат филтър за спомен и доказателство: 

Успяхме да покараме по любимият Need For Speed, а Данчо бе така добър да ни помогне да направим и първи опити по Scary movie, което за хора с нашия опит си беше страшничко, но вълнуващо преживяване.

Черешката на тортата се оказа трасето Rocky – предизвикателно и забавно, с флоу, но и технични участъци. 

Като обобщение можем само да кажем, че беше страхотна събота и  нямаме търпение да се върнем отново върху колелата си този уикенд! Освен, че ще покараме, в Боровец ще имаме възможност да гледаме и Държавния шампионат по спускане, който ще проведе на територията на парка този уикенд. Разгледайте събитието и се присъединете към него във фейсбук.

Научете повече за Borovets Mountain Bike Park, атрактивните уикенд пакети и възможностите за туризъм в Боровец през лятото, като последвате страницата на парка във фейсбук.

See you in the mountains.