Тошо и Любо Янев с нови видео части за 2016 и интервю за Wild Berries

Вероятно сте чували за Тошо и Любо Яневи, но дори и да не сте сме сигурни, че виждайки видеата им (по-надолу в статията) ще решите, че сигурно са про-та от някоя далечна държава. Да, ама не. 

Родом от Самоков, двамата братя грабят с пълни шепи от живота и изживяват мечтата на всеки сноубордист – прекарват цяла зима из снежните склонове на австрийския курорт Kitzsteinhorn, пътувайки и снимайки видео части. И то какви! 

Тошо Янев/ снимка: Yanev Media

Успяхме да ги хванем за интервю преди началото на сезона, за да разберем малко повече за тях, любимите им места за каране и съветите им за всеки, които обмисля зима извън България.

Представяме ви братя Яневи.

Wild Berries: Здравейте, Любо и Тошо! Представете ни се с няколко изречения.
Любо: Казвам се Любослав (Бубо) Янев и се занимавам със снимане и обработка на видео. Често прекарвам зимите в планините заедно с брат ми Тодор (Тошо) Янев. Фен съм на зимните спортове и веганския начин на живот.
Тошо: Аз съм Тошо. От Самоков съм и правя всичко възможно да се забавлявам в планината през зимата и с кайтсърф през лятото.

WB: Кои са любимите ви места за каране по света?
Тошо:
На местата, където съм карал засега най-много ми хареса в Колорадо и ако трябва да съм по-точен – Вейл, Брекенридж и Кийстоун. 
Любо: Трудно е да се даде 1 място, но в топ 3 определено са: Боровец, Kitzsteinhorn, Австрия и Keystone, Колорадо.  

Любо/ Кадър от последния му едит. Цялото видео ще намериш по-надолу в страницата.

WB: Кое ви липсва най-много от зимите в България? 
Любо:
От 2008ма насам се прибирам за много кратко в България и определено ми липсва карането с всички приятели, забавата по цял ден и взаимната надъхвация.
Тошо: Последните 13-14 сезона не съм карал в България, но най-много ми липсват компанията и всички приятели.  

WB: Трик, който искаш да научиш този сезон? 
Тошо: Иска ми се да приземя някоя и друга десятка и някой дабъл например.  
Любо: Стилна fs 7 tail би било яко. 

WB: Какво бихте дали като съвет на хората, които се двуомят да дали да прекарат сезон в Австрия или някъде другаде извън България? 
Любо: Заслужава си да се пробва. Ако не ви хареса винаги можете да се върнете, но най-вероятно няма да съжалявате. Ако идвате за кратко време, за да си прекарате още по-добре, проучете прогнозата и условията в курорта.. Весело изкарване! 
Тошо: Хубавото в Австрия е, че със сезонната карта може да се кара на голям брой курорти. Някои са с добри паркове, други с повече фрирайд, има и глетчери, където сезона почва по-рано(Октомври) и свършва по-късно(Май). Също така е по-евтино в сравнение с Швейцария, Франция и т.н. Но ако някой иска да прекара целия сезон на сняг препоръчвам Вейл Резортс(Vail Resorts, CO, USA) и тяхната оферта за сезонна карта (Epic Pass). Желая на всички снежна зима и успешен сезон, пълен с трикове и забава. 

Успешен сезон, момчета!

А сега вижте и видео частите на Тошо и Любо от сезон 2016. Ако трябва да ги определим с една дума, тя ще е ЕПИЧНИ! 

Зверски едити, нали? Подкрепете момчетата и таланта им и ударете един голям лайк на страницата на Yanev Media тук!