Първият снежен уикенд на Боровец за сезона

Току що се прибираме от първия ни за сезона снежен уикенд на Боровец за новия сезон. Половината ни екипировка стои разпиляна на земята и чака да бъдe изсушена, но ние нямаме търпение да ви споделим как си изкарахме.*

Тръгнахме към Боровец рано сутринта в събота, без очаквания, но с много приятна компания, заредени с весело настроение и всичката си екипировка, която нетърпеливо чакаше лятото да отмине.

Пристигайки в курорта останахме приятно изненадани от всичко, което ни посрещна – небето беше синьо, с нито 1 облаче на хоризонта, наоколо нямаше опашки и пистите бяха перфектно обработени.

Предполагаме, че е излишно да кажем колко бяхме ентусиазирани след почти 8 месеца липса на сняг и зима. Развълнувани и с усмивки на лицата си взехме карти (картите до 16.12. включително са с намаление. виж повече тук) и се отправихме нагоре с Ястребец експрес.  

Първата седалка за сезона. 

Последваха 5 пускания на Ястребец, където се забавлявахме от сърце. Снегът и състоянието на пистите бяха чудесни, напук на това, че беше само 10-ти декември и листата на дърветата около нас бяха още зелени.

Към 12 решихме, че сме гладни и потеглихме към долна станция на кабината по ски пътя. Бързо, лесно и безпроблемно се озовахме в долната част на курорта, където угодихме на апетита и жаждата си. 

Готови за още пускания се насочихме към Ситняково и Мартинови Бараки, където изкарахме и останалата част от деня, наслаждавайки се на гледките и синьото небе. 

Пистите бяха приятно ненатоварени и можехме да пробваме разни позабравени и нови трикчета по тях, както и да се заиграем със снега. 

Към 4ч. решихме, че имаме още енергия и е време да се качим и на кабинката, за да се насладим на гледката от горе. Не знаем дали беше най-умната идея (вероятно не), но пък качвайки се горе и виждайки Мусала на хоризонта изтри всичките ни колебания дали сме взели правилното решение. Бърза снимка на разкриващите се пред нас планини и потеглихме надолу към Ястребец.

А след това и към плаца пред х-л Рила, където ни чакаха останалите за по чай и залез в края на деня.

Как да не обичаш уикендите в планината с приятели?! Чакаме с нетърпение следващите почивни дни.

*Статията написахме снощи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *