Практически семинар по лавинна безопасност в Боровец (16 и 17 март)

На 16 и 17 март ви очакваме в Боровец за уикенд, посветен на лавинната безопасност.  Включете се в безплатните практически занимания, беседи и прожекции, които ще ни дадат базови и изключително важни знания и техники за поведението ни в снежната планина. Семинарът се организира с безценната помощ на асоциация “Свободни планини”, фондация “Николай Додов” и любимият курорт. 

Програма:

Събота 16.03 
10:00  – Събиране пред Adventure Center Borosport в хотел Рила.

10:15 – 16:00  – Практическо занимание “Лавинни уреди”.  По време на практиката ще можете да се запознаете с възможностите на уредите. Ще упражним улавяне, следване на сигнал и търсене. Ще тренираме сондиране и откопаване. Очакват ви и различни симулации с повече от един пострадали и търсене за време.  Заниманието ще завърши със състезание и награди за най-бързите.

18:00 – Презентации и дискусии на тема лавинна безопасност в зала “Мусала” в хотел Рила. По време на беседите ще разгледаме теми като лавиноопасни терени, сняг и протичащи процеси в снежната покривка, поведение в планината и как да взимаме правилните решения.  Ще завършим деня с прожекция на филма “Know Before You Go”.

Неделя 17.03. 
10:00 – Събиране на долна станция на Маркуджик 2.  

По време на практиката ще се запознаем с методите за елементарен анализ на снежната покривка и с тестовете за определяне на стабилността. При подходящо време, ще отработим и менажирането на група па време на спускане.  Ще завършим  заниманието с тест, с който ще можете да проверите знанията си и в каква посока да развивате уменията си.

За да се включите в практическия семинар е нужна  предварителна заявка за участие на имейл:info@borovets-bg.com.
Очакваме Ви! 🙂