Какво представляват Cross Circle тренировките

Преди време ви поканихме на организираната от  Vibes Health & Fitness studios  заедно с нас програма “Подготви се за зимата”. Ето, че от началото й вече изминаха няколко седмици и резултатите наистина са налице. Чувстваме се много по-свежи, по-силни и със сигурност доста по-подготвени за така чаканата зима. Треньорите се погрижиха за разнообразната програма, като в рамките на този месец ние посещаваме различни тренировки.

За много хора тренировките са начин да поддържат или подобрят качеството си на живот, затова и ще се фокусираме върху функционалните фитнес тренировки, които са специално създадени да тренират и развиват мускулатурата, така че да се подпомогнат ежедневните дейности, които тялото извършва. Какво представляват функционалните тренировки? Функционалните фитнес тренировки тренират вашите мускули да работят заедно и ги подготвят за ежедневните задачи, стимулирайки обичайните движения, които всеки извършва в ежедневието си. Освен че се използват няколко мускула от горната и долната част на тялото едновременно, функционалните тренировки наблягат и на стабилността на мускулите на коремния пояс. Например, клекът е функционално упражнение, защото тренира мускулите, които се използват, когато човек става и сяда на стол или пък взима ниско разположен предмет. Функционалните упражнения могат да се изпълняват вкъщи или в зала, но разбира се е препоръчително да ви наблюдава опитен фитнес инструктор. Като допълнителни уреди за една подобна тренировка могат да се използват различни видове тежести, пудовки, лостове, топки и други. Какви са ползите от функционалните тренировки?  Функционалният фитнес е насочен към многоставните упражнения включващи множество мускули. Този тип трениране, когато е правилно приложено, може да направи всекидневните активности по – лесни и понижава риска от травми. Тези тренировки могат да бъдат особено полезни за възрастни хора, които искат да подобрят баланса, подвижността си и мускулната си сила, което намалява риска от падания. Животът е нестабилен и непредвидим. Защо е нужно да се тренира по закостенели методи с конвенционални уреди? Независимо какви са вашите фитнес цели разглеждайте разнообразието и практическата насоченост на упражненията като най – важните компоненти от вашата тренировка. Все пак не живеете във вакуум, защо трябва да тренирате в такъв? Какво e Cross Circle и защо е част от подготовката за зимата? Cross Circle е програма с постоянно променящи се тренировки с функционални упражнения с висока интензивност. Включени са упражнения за сила, мощност, силова издръжливост, аеробна издръжливост и мобилност. Програмата сме я включили в подготовката за зимата точно, за да бъдат развити всички тези качества и да ни даде възможност да извлечем максимум удоволствие от бялата магия, която вече чакаме с нетърпение 

За много хора тренировките са начин да поддържат или подобрят качеството си на живот, затова и ще се фокусираме върху функционалните фитнес тренировки, които са специално създадени да тренират и развиват мускулатурата, така че да се подпомогнат ежедневните дейности, които тялото извършва.


Какво представляват функционалните тренировки?  – Функционалните фитнес тренировки тренират вашите мускули да работят заедно и ги подготвят за ежедневните задачи, стимулирайки обичайните движения, които всеки извършва в ежедневието си. Освен че се използват няколко мускула от горната и долната част на тялото едновременно, функционалните тренировки наблягат и на стабилността на мускулите на коремния пояс.
Например, клекът е функционално упражнение, защото тренира мускулите, които се използват, когато човек става и сяда на стол или пък взима ниско разположен предмет. Функционалните упражнения могат да се изпълняват вкъщи или в зала, но разбира се е препоръчително да ви наблюдава опитен фитнес инструктор. Като допълнителни уреди за една подобна тренировка могат да се използват различни видове тежести, пудовки, лостове, топки и други.


Какви са ползите от функционалните тренировки? – Функционалният фитнес е насочен към многоставните упражнения включващи множество мускули. Този тип трениране, когато е правилно приложено, може да направи всекидневните активности по – лесни и понижава риска от травми. Тези тренировки могат да бъдат особено полезни за възрастни хора, които искат да подобрят баланса, подвижността си и мускулната си сила, което намалява риска от падания. Животът е нестабилен и непредвидим.


Защо е нужно да се тренира по закостенели методи с конвенционални уреди?  – Независимо какви са вашите фитнес цели разглеждайте разнообразието и практическата насоченост на упражненията като най – важните компоненти от вашата тренировка. Все пак не живеете във вакуум, защо трябва да тренирате в такъв?

Какво e Cross Circle и защо е част от подготовката за зимата? – Cross Circle е програма с постоянно променящи се тренировки с функционални упражнения с висока интензивност. Включени са упражнения за сила, мощност, силова издръжливост, аеробна издръжливост и мобилност. Включили сме именно тази тренировка в програмата за подготовка за зимата, за да бъдат развити всички тези качества и да ни даде възможност да извлечем максимум удоволствие от бялата магия, която вече чакаме с нетърпение =)

Очаквайте следващата ни статия за Tapout тренировките, а до тогава –  Vibes Health & Fitness се намира на ул. Шейново 7 и очаква всеки един от вас, който е решил да направи промяна и да започне един по-здравословен начин на живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *