Историята на Line и фрийстайл ските от Jason Levinthal

Да живее youtube и интересното съдържание там! В търсене на поредната порция любопитна информация преди лягане, вчера попаднахме на тази кратка, но супер интересна история от Jason Levinthal. Джейсън е един от основоположниците на фрийстайл ските, такива каквито ги познаваме днес, не само като атлет, но и като създател.

През далечната 1995 година, вдъхновен от парковете и фрийстайл сноуборда, той създава първите twin tip mini ski от един стар сноуборд и нарича продукта си skiboard. Със скиборда си, Джейсън открива съвсем нова свобода в любимия си спорт, който по това време няма нищо общо с фрийстайла. През 1995 и 1996-та скиорите дори не са били допускани до фрийстайл парковете, които по това време са били изцяло територия за сноубордисти, също както и X Games.

С много хъс и постоянство, Джейсън се връща да живее в къщата на родителите си, където прави и първата си собствена работилница за ски в гаража на техните и решава да кръсти марката си Line. След първото си участие на експо за зимни спортове, получава поръчка за 1000 броя скиборда и прекарва цяло лято в гаража с приятели, за да я завърши. На 26-година възраст вече продава по 8000 броя ски на сезон, а по-напред в историята решава да продаде Line на К2, за да може марката да се развие до една от най-предпочитаните топ 5 марки ски, такава каквато я познаваме днес.

Разберете повече за историята на фрийстайл ските и Line skis от самият Джейсън в това интересно видео: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *