Зимен Фестивал на хижа Плевен

Радваме се да споделим с вас един страхотен фестивал организиран от “Школа по алпинизъм и катерене“. За четвърта поредна година, в периода 25-28 Февруари, любителите на зимните спортове и планинарството ще могат да се насладят на Зимения фестивал на хижа Плевен.

Фестивалът на зимната планина е насочен към всички планинари с интерес към зимните преходи и активности. Създаден за всички, които искат да се повеселят и забавляват, а заедно с това и да поспортуват. Участието във фестивала е безплатно.

Организаторите са подготвили изключително разнообразна програма, за всички които искат да се включат. Може да се насладите на разходка до близката пещера, ски туринг и фрирайд или зимно изкачване на вр. Ботев. Всички активности ще бъде водени от опитни водачи. Всяка от вечерите по време на фестивала, ще бъдат прожектирани филми посветени на катерачна, планинарска и скиорска тематика, както и представени презентации на наши алпинисти и пътешественици. А за тези, който не се страхуват от леда, ще имат възможността да направят свойте първи стъпки в катеренето по замръзнал водопад с инструктор.

В дните петък- неделя, може да се включите в следните активности:

Петък:
Ски туринг и фрирайд с водач.

Събота:
Изкачване на връх Ботев с водач.

Неделя:
Посещение на пещерата Водните дупки в резерват “Северен Джендем”, което е на 1.30-2ч. от хижата.

За съжаление, всички места в хижата са резервирани, но всеки който би искал да си направи еднодневнo приключение, може да се включи в активностите.

Пълната програма на Зимния фестивал на хижа Плевен, както и необходимата екипировка, може да намерите ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *