Wild Berries guide за оцеляване на SZIGET 2016

SZIGET не е като нито един друг летен музикален фестивал, на който си ходил/a. Събитието, което очакваме от толкова време и за което писахме вече тук, е толкова мащабно, че може да впечатли и най-опитните музикални фенове. Върху 108-те акра площ на Острова на свободата се разпростират необятен брой сцени, арт зони и интересни неща за правене, а 7-дни фестивални дни се оказват кратки за разглеждането на всичко. 

Ta, eто и  уроците, които научихме миналата година на SZIGET 2015 и които ще ти помогнат да вземеш най-доброто от SZIGET 2016: 

1. Разчитай на фестивалния си паспорт – фестивалният ти паспорт ще бъде един от най-верните ти другари през 7-те фестивални дни. В него, освен карта на острова, ще можеш да намериш и информация за стотициите атракциони, от които можеш да се възползваш. Той, също така, ще ти позволи и да събираш печати на посетените от теб места и участваш в различни фестивални томболи и игри.

снимка: SZIGET official gallery


2. Носи/купи си воден пистолет – всички на фестивала ги имат. Водните пистолетчета ще бъдат начина ти да се спасяваш от неуморната жега и закачаш с хора от цял свят. Пък и ще те върнат в детските години и  ще е забавно. 

снимка: SZIGET official gallery

3. Планирай добре времето си – може и да ти звучи сякаш се повтаряме, но наистина адекватното планиране на времето  ще бъде една от най-важните съставки в рецептата ти за добро изкарване на SZIGET. На Острова на свободата възможностите за забавление са меко казано много и за да не съжаляваш, че си изпуснал нещо, което наистина си струва, отдели време да разгледаш щателно сайта и фестивалния си паспорт, който споменахме по-нагоре.

снимка: SZIGET official gallery

4. Не носи твърде много багаж – ние всеки път правим грешката да опаковаме много повече багаж, отколкото ни трябва. На фестивала, обаче, ще имаш нужда просто от удобни  дрехи и обувки (които си готов да жертваш в името на доброто изкарване и скачането цяла нощ). Леките и бързосъхнещи материи са с предимство, а панталонките с висока талия и широките потници – направо задължителни. 


Berry Hint: Нещо малко, което може да освежи всеки аутфит са фестивалните татуировки – продават се навкъсяде, страшно симпатични са и носят цвят и настроение.

снимка: SZIGET official gallery


5. Носи си български флаг – ще бъдеш изумен колко много знамена ще видиш на фестивала. Развяването на националния флаг, освен повод  за гордост, ще бъде и такъв за интересни запознанства и намиране на други сънародници. Освен това е и супер за ориентир на приятелите ти в огромните фестивални тълпи.

снимка: SZIGET official gallery


6. Не забравяй да пиеш много вода – звучи банално, но е така. В дългите фестивални дни количеството вода, което приемаш на ден, ще е изключително важно за това да имаш достатъчно енергия и можеш  да се насладиш на всичко, което предстои. Предлагаме да вземеш със себе си бутилка за многократна употреба, за да си спестиш пари и използваш питейната течаща вода из Острова. 

снимка: SZIGET official gallery

7. Бъди с лека и лесна за разпъване палатка – къмпингуването на фестивала е не само забавно, но и почти задължително. То ще ти спести опашките за влизане във фестивалната зона всеки ден и ще те потопи още по-дълбоко в цялото преживяване. За да не изпуснеш някой любим изпълнител, разпъвайки палатка си, заложи на среден размер с бързо и лесно разпъване и се отдай на забавления. 

снимка: SZIGET official gallery


8. And last but not least: Забрави за всичко друго и просто се забавлявай – всички си имаме график, забързано ежедневие, проблеми, задължения и какво ли не. Е, SZIGET е твоята възможност да забравиш за всичко това и се гмурнеш в едно приключение, което гарантираме, ще помниш цял живот.  Купи своя билет оттук.

снимка: SZIGET official gallery