Untold Festival 2016 или какви ги вършат съседите румънци


Съвсем наскоро разбрахме, че в съседна Румъния се провежда един от най-грандиозните музикални фестивали на континента! UNTOLD 2016, състоящ се във великолепния Клуж-Напока, Трансилвания, веднага ни зариби с богатия си музикален лайн-ъп. И тъй като малко ни трябва да планираме следващото приключение, дните от 4-и до 7-и август ще бъдат посветени на голяма доза музика, танци и цветна еуфория. 

За втора поред година UNTOLD Festival ще събере осем от най-големите световни диджеи на една сцена. DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE, ARMIN VAN BUUREN, HARDWELL, MARTIN GARRIX, TIESTO, АFROJACK и FEDDE LE GRAND правят едни от най-добрите музикални шоута, които някога сме виждали – нереална комбинация от звук и светлина. Заедно с тях, още 150 други музиканти ще забият на футуристичната сцена на фестивала. Ние най-вече се вълнуваме за Ella Eyre, Parov Stelar, NNEKA, Rudimental, James Arthur, The Asteroid Galaxy Tour, Lost Frequencies, NERVO, Foreign Beggars, Dope DOD, LTJ Bukem, Chase and Status, Netsky, Dub FX! Толкова са много, че все още не можем да повярваме, че ще ги гледаме на едно място! Пълният лайн-ъп може да видите ТУК.

Земята на граф Дракула ще бъде преобразена в най-големият all inclusive фестивален курорт, обещават от организаторите. Освен достъп до събитието и гигантската арена, където ще свирят и пускат музиканти от световен ранг, фестивалната гривна ще осигурява безплатен достъп до най-популярните туристически атракции на Трансилвания, сред които е и домът на Дракула. Замъкът „Бран“ ще бъде отворен за гостите на UNTOLD в седмиците между 5-и и 19-и август.

През 2015 г., когато е и първото издание на UNTOLD, организаторите стартират кампанията „Плати с кръводарение“. В Трансилвания вампирите не смучат, а даряват кръв, шегуват се организаторите. Румъния е една от трите страни в Европейския съюз с най-малък прецент донори на кръв. Едва 1,500 души са дарили кръв за 2015 г., спасявайки животите на 3100 души. Ето защо, всеки, който дари кръв преди закупуването на билета си, получава ексклузивна отстъпка от 30 % от цената.

Миналогодишното издание на UNTOLD предизвиква небивал успех, достигайки  общ брой от 240, 000 посетители за 4-те си дни. Фестивалът е отличен с „Най-добър голям фестивал“ на Европейските фестивални награди за 2015 г. Кампанията „Плати с кръводарение“ пък печели сребърен лъв за PR Международния фестивал с Кан за креативност.  Цени и билети за фестивала може да намерите ТУК!   

Ако и вие сте надъхани да ходите на UNTOLD 2016, ни пишете във Фейсбук, за да обединим българския фестивален вайб! 🙂

Текст: Марина Юнакова

*********