SoADVENTUROUS: джунгли, индианци и досадни папагали

Истории и перипетии за спиращата дъха красота на джунглата и пъплещите в нея същества, разказани от първо лице в зелената къща на SOHO

Гост в четвъртото издание от поредицата събития на приключенска тематика в SOHO – SoADVENTUROUS, е Антония Хубанчева – български учен, преквалифициран във филмов оператор, приет за член на племето Макуши, участващ в националния футболен финал на Гвиана, неизяден от ягуар и почти опазил имуществото си от ято изключително досадни папагали ара.

Попадайки случайно в малко индианско селце в сърцето на девствената гвианска джунгла, Тони се натъква на безброй “перипетии”, за които ще сподели под покрива на зелената къща. Ще чуем любопитни подробности за живота на индианците Макуши – за бита и обичаите им от древността, за това как са се променили в днешно време, кои са основните им приоритети и поминък и как са решили да се развиват в бъдеще. Ще ни освети кой е стария Аликок и как един единствен бляскав ум може да промени историята на цяла държава. Ще ни разкаже за спиращата дъха красота на джунглата и пъплещите в нея същества, за опасностите и предизвикателствата, свързани с работата и живота в джунглата.

Вход на място – 10 лв. след предварително записване тук: https://goo.gl/ie8ZBb.

ГОСТ: Преди 25 години Антония Хубанчева решава, че ще изследва поведението на животните. Фактът, че по това време е петгодишна и всички я наричат Бръмбо, не я спира. От тогава до днес малко неща са се променили, освен може би това, че е учен в Българската академия на науките и германския институт Макс Планк, има зад гърба си експедиции в Хаваи, Карибите, Африка, джунглите на Южна Америка и България, избрана е за един от 10-те най-изявени млади личности на България за 2016 г. и е направила стотици лекции и обучения за деца и възрастни както в България, така и по света.

МОДЕРАТОР: Владимир Донков е outdoor фотограф и специалист по пътешествия из полярните райони, с непоколебима жажда за проучване и изучаването ѝ, както и дотолкова свойски обитател на SOHO, че граничи с част от екипа. Като човек, който възприема експериментите на сериозно, е работил като фотограф в 5 различни държави за последните 12 години. Силната му вяра в безграничността на човешките възможности го вдъхновява за соло фотографските му експедиции в Арктика, с които е най-познат. Преминаването на диви ледникови реки бос, копаенето на сняг и катеренето на замръзнали скали са ежедневните задачи по време на самотните месеци, които прекарва из дивата пустош. Повече за него може да научите тук: http://www.verticalshotexpeditions.com/team/

ОРГАНИЗАТОР: SOHO – арт коуъркинг пространство с уютна атмосфера, богата програма от събития и общност от сходно мислещи професионалисти от креативния сектор. Разположено в триетажна зелена къща с градина в идеалния център на София, главната му мисия е да насърчава творчеството и обмена между обитателите си. Сред работните места и зали за събития е вплетена художествена галерия, появяват се тематични събития на културна и професионална тематика и се подпомагат социално значими каузи.

Вижте повече за събитието тук: SoADVENTUROUS: джунгли, индианци и досадни папагали