MIA Fit – онлайн тренировки от жени за жени

Един много приятен разговор с Николета от MIA и Маги от Wildberries.

WB: Какво е MIA Fit?

Николета: MIA – с превод от италиански/ испански език означава “мое”. Моето си време, моят си живот, моите желания. Онлайн платформа за тренировки, от жени за жени, изцяло на български. Фокусът ни е обърнат изцяло към жените, като слагаме жената на пиедестал. Стартираме с три основни категории – фитнес, йога и пилатес. В бъдеще имаме желанието да включим и медитация.

WB: Как се роди идеята за приложението?

Николета: Идеята за създаването на приложението ми дойде през една от всичките карантини, през която си бяхме вкъщи. Аз наистина бях много щастлива, защото през останалото време винаги бързаме на някъде и въобще нямаме време да се обърнем навътре в себе си. А през времето прекарано вкъщи започнах да се занимавам и с медитация, освен че вече от 11 години любителски практикувам йога. И както всички трениращи хора, нямах възможност да правя това което обичам, затова ми се наложи да търся онлайн тренировки. Всекидневно се занимавах с най – различни спортове през различни онлайн платформи. И тогава установих, че няма такова приложение на българския пазар. Тогава Филип (моят тогава приятел, сега съпруг и човекът, който е до мен в реализирането на мечтите ми) забеляза това и каза „Човек, защо да не направим ние такава апликация?“. Звучеше ми като наистина много работа, а наистина беше възможно? Оказа се, че няма невъзможни неща.

WB: Кой е екипа създал MIA fit?Николета, Филип и Илиян толкова различни, но и не можещи без един от друг. Взаимно допълващ се екип от трима вдъхновяващи хора. Н. Илиян отговаря за техническата част, апликацията и милион други неща, които въобще не са по моята специалист, което го прави истински гений в очите ми. Аз отговарям за съдържанието на проекта, всичко свързано с тренировките. Филип е също толкова незаменим, намира решение на всичките ми проблеми. Буквално е дефиницията за предприемач!  Николета 

Николета: Аз, Филип и Илиян – толкова различни, но и не можещи без един от друг. Взаимно допълващ се екип от трима вдъхновяващи хора. Илиян отговаря за техническата част, апликацията и милион други неща, които въобще не са по моята специалист, което го прави истински гений в очите ми. Аз отговарям за съдържанието на проекта, всичко свързано с тренировките. Филип е също толкова незаменим, намира решение на всичките ми проблеми. Буквално е дефиницията за предприемач! 

WB: Кои са вашите инструктури?

Николета: MIA е приложение от жени за жени. Невинаги инструкторите взимат под внимание теб като човек, който си доверява здравето на тях. Затова решихме, че нашите инструктори ще са жени за сега. Желаната ни аудитория са тийнейджъри, които все още не знаят как да тренират, и въобще всички онези момичета, които имат възможност да боравят технологии, но не са открили подходяща среда или треньор.

Много хора след първия им йога клас, например, се отказват да практикуват, само защото не са попаднали на подходящ преподавател или среда. Затова приложението MIA предоставя различни треньори и видове спорт, за да може всеки да намери себе си в някоя от тренировките. 

Още при първото ни запознанство с треньорките си допаднахме като енергия и ги почувствах наистина близки. Мотивирани започнахме работа и бях даже учудена как се събрахме толкова свежи хора с такава позитивна енергия! Наистина съм безкрайно щастлива, че се намерихме.

WB: Какви тренировки сте ни подготвили? 

Николета: Като за начало откриваме апликацията с Йогалатес, класическа йога, стречинг йога флоу с акцент върху стречинга. Различни видове фитнес, хийт, табата, тренировки с тежести. Искам да имаме различни видове тренировки за всякакви нива, за да може всеки да намери неговото. Очакваме нови блокове, тренировки и треньори. 

Нещото, което на мен лично най ми хареса е, че можеш да си правиш тренировките от всякъде, не се нуждаеш от нищо повече освен от желание. Например, имаме стречинги на работното място, когато си на стол цял ден и желаеш да си дадеш 10 минути за себе си. 

Скоро можете да очаквате и фитнес балетни тренировки с Маги от WildBerries.

WB: Каква цел сте си поставили?

Николета: Всяка жена трябва да разбере, че е красива, просто защото е. Не защото трябва да изглежда, като някоя звезда или т.н., а защото Е. Затова акцентираме върху всякакви форми и типове в нашите треньори. 

Искам да избягаме от всичките стереотипи и клишета, които отдавна са изгубили стойност в съвремието ни. Защото жената е работеща, жената е майка, жената е съпруга и има безкрайно много роли. 

Виж повече за платгормата MIA:

Уебсайт: https://miafit.bg 

Фейсбук: https://www.facebook.com/MiaFit-107171655052837