Girls Go bike 13-14.08 Report

Този уикенд се събрахме за трета поредна година на Пампорово на женски вело лагер – Girls Go Bike. Щастливи сме, че с всяка изминала година се получава все по-добре, намираме нови приятели, вдигаме нивото на каране и научаваме нови техники. Благодарение на на гостоприемната планина Родопи и нашите домакини от курорт Пампорово, Вело парк Пампорово, Concept Creative и Riders United успяхме да се заредим с много приятни емоции и незабравими спомени.

ДЕН 1

Предизвикателствата започнаха още от сутринта след като нашите байк гидове Милан и Люси ни подготвиха загрявка и подредиха конуси, описващи различни форми, покрай които ние трябваше да преминаваме технично и така да преценят нивото ни на стабилност върху колелото.

След това ни запознаха с техники за правилно взимане на завои и наклони и след като се убедиха, че всички момичета ще се справим, тръгнахме към трасетата, за първа загрявка на терен.

Типично за боровинките, по пътя си хапвахме малинките:

Макар и маршрутът да е от тип “зелен‘, т.е лесен, се появяваха участъци ,които ни караха да използваме придобитите нови умения и технично да преминаваме през по-стръмни и чакълести наклони.

Но тъй като атмосферата беше толкова надъхваща и постоянно, когато се видеше страха в очите на някоя, байк гидовете ни започваха да викат: “Хайде, можеш!”, “Няма нищо страшно, най-много да гушнеш някой”, “Изравни краката. Наклони се! Супер си!”, нямаше как да не преминем успешно и с кеф и радостен вик да покажем, че сме много горди със себе си.

След като успешно загряхме на “лесния” терен, се насочихме към по-трудно и технично трасе – “The Flow”.

И като един истински flow, то беше изравнено и почти никакви корени не ни се пречкаха по него, то обаче ни изправи пред друг тип трудности, тук се научихме как да преминаваме през виражи и то разположени един след друг, а след това и такива на песъчлив терен,

а края на трасето беше само за най-смелите, които имаха избор да преминат през добре познатият зимен half-pipe или вляво където се разполагат другите фристайл уреди и завършва с голям наклон.

Доволни и щастливи заслужено седнахме на по бира и вкусни родопски деликатеси на плац Студенец, за да можем да се наслаждаваме и на гледката на “Стената” и Снежанка.

Потвърдихме си и плановете за вечерта: басейн и сауна, игра на боулинг жени vs. мъже и афтър парти на терасата на хотела, за да гледаме Персеидите.

ДЕН 2

Тренировката започна по-рано, за да можем да направим, колкото се може повече спускания.

Традиционно започнахме със загрявка на място и преминаване през трасе “Стойките” (зелено).

След него се отправихме следващото по-голямо предизвикателство, наречено “Малката стена” и наистина има основание да й казват така. Отново имаше много технични виражи,

но този път имаше и големи корени на дървета, които да раздрусат главата на всички нас, които бяхме с по-твърди колела. Но усещането беше толкова приятно, че това нямаше никакво значение.

Пеминахме и през “The flow”-а

и решихме да се качим на заслужена почивка на кулата “Снежанка”,

където разгледахме част от трасетата от птичи поглед,

освен това фиксирахме и езерото до “Малката стена” и се отправихме право натам. 

На езерото потопихме крачета в хладната, но много приятна вода и като че ли цялото напрежение в тях изчезна,

малко се попекохме и отново се отправихме към заслужено хапване и пийване, където с още закачки и смях, изпратихме и втория карачен ден.

Въпреки, че сега осъзнаваме, че много от местата, през които преминавахме ни се струваха много трудни и стръмни, се оказаха далеч по-лесни и “очите на страха” силно са преувеличавали, въпреки това много щастливи и с гордост, че сме надминали себе си, се сбогувахме с домакините ни и другите участници и тръгнахме на дългия, но пак изпълнен с глъчка и интересни истории път наобратно.

И така, сега сме в очакване на следващото предизвикателство, а междувременно спомените ще ни държат надъхани и щастливи.

Още снимки може да видите на нашата Фейсбук страница благодарение на гостоприемната планина Родопи и нашите домакини от курорт Пампорово, Вело парк Пампорово, Concept Creative и Riders United