Anna Gasser: За сноуборда, пастата и любовта към спорта

Чували ли сте за Анна Гассер? 28-годишната австрийка кара сноуборд от едва 9 години, а вече е Олимпийска шампионка с десетки други отличия от състезания по цял свят. Ако трябва да назовем една жена, която упорито бута big air дисциплината в света на женския сноуборд, то това би било именно тя.

Преди няколко дни от Burton Snowboards пуснаха “Built on boards” – нова видео серия с истории на хора от индустрията, и за приятна изненада в първото от тях е именно Анна. В 5-минутния клип Анна разказва първия си сезон в Mammoth, CA, където заминава с $400 за месеца, безработна и без спонсори, но с огромно желание да кара и прогресира.

Какво я кара да обича сноуборда, на какви лишения се отдавала в името на спорта и как се развива кариерата й в последствие,  може да разберете от самата нея в самата лента тук:

В момента подготвяме зимни лагери за момичета в България. Ако тепърва започвате да карате и/или просто искате да дойдете да покараме и да се посмеем заедно – следете facebook страницата ни, където скоро ще обявим детайли.