2021: А Very Berry Photo Gallery

Вече преполовяваме месец януари, но това не ни пречи да се върнем с усмивка назад и да си спомним за хубавите моменти на изминалата година. Да, беше трудна, беше несигурна, но всяка от нас намери нейн си начин да прави това, което обича – да е с любимите хора и сред природа. 

Със следващите редове искаме да напомним и на вас и на себе си, че ако сме здрави, ако има хубави хора и чист въздух около нас, ако намираме начини да се движим и да грижим за себе си и за мечтите си, хубавите спомени ще надделяват 🙂


Съни
Тази година беше доста странна, но някак преоткриваме важните неща, малките, които ни радват и осмислят. Карането също придоби по-друг вид – вместо гонене на бройка дни карания осъзнах, че и малко дни могат да ме изпълнят със същото удоволетворение. Да избягаш от шума, да се качиш по изгрев или залез, да направиш няколко спускания сред красотата на планината, да правиш всеки завой с благодарност и да бъдеш доволен дори само от това, че си в планината.

Севи

Тази година мина толкова бързо, че чак ми е странно =) Иска ми се да кажа колко много и разнообразни приключения съм имала, но не беше така. Reality check =) Но пък от добрите. Сега оценявам всяко едно излизане в планината, всеки един уловен залез или изгрев (тези са ми по-трудни, по обективни причини) и им се радвам от сърце. Изминалата година ще запомня най-вече с нещата, които направих за първи път, като това да следвам в продължение на километри каньона на Девинска река, нагазила до колене, да премина цяла Странджа с колело, за да изпратя слънцето на плажа в Синеморец. Първото ми състезание – Каланджа, и първото пейсване на Витоша 100. Първите ми успешни опити със сноукайта и една детска мечта, която превърнах в реалност – да помагам в център за рехабилитация на сухоземни костенурки. Неща, които топлят душата =)

Маги
Споделям с вас един летен спомен от 2021г. изпълнен с много вода и усмивки – Съп приключение в язовир Сопот. Чудехме се къде да отпразнуваме рождения ден на брат ми и открихме язовир Сопот. От миналата година съм се сдобила с ново хоби – Съп бординг-  и реших, че там е идеалното място да го практикувам. Надухме го на брега и се хвърлихме в тихите води на язовира с най-верния съпътник – Томи. С гребане го обиколихме целия и се насладихме на прекрасен залез от водата. Беше незабравимо и много диво. Пожелавам на всеки да посети това прекрасно място!


Алекс
Годината започна с опознаване на по-малките и алтернативни зимни курорти у нас, първи стъпките в ските за някои и много усмивки по снежните склонове. Първи по-сериозен зимен преход, който беше в точното време до точното място – хижа Македония. Нестандартен Великден край морето с вкусни козунаци. За щастие повече срещи с приятели и семеството. Повече дни край морето и на къмпинг и с много повече – СЪРФ. Приключения из върховете на Рила и Пирин в увеличен състав. Covid срещи. И помъдряване с цяла година. А декември ни зарадва със сняг, на който поне мъничко успяхме да се насладим. С поглед напред и пожелания за поне толкова изпълнени с истинско щастие дни и през настоящата година 🙂

Кали
За мен 2021 започна с 10-километрово бягане още на 1ви януари, последвано от разходка до пътеката на Боян Петров към Копитото. Имахме запомнящи се спускания със сноуборда – слънчеви дни в Копаоник, каране на -17 градуса в Рила.. Щастлива съм, че успях да изкарам курс по лавинна безопасност. Това ми даде шанса да погледна от друг ъгъл зимната планина и да опозная опасностите, които тя крие и които трябва да уважаваме. Зимният сезон приключи подобаващо с една сбъдната мечта – зимен преход до Тевно Езеро! Тази година се запознах с карането на каяк, като определено гребането около остров Тасос ми остана любимо! Успях да прекарам ценно време с роднините си лятото, разходихме се до Яйлата, Дуранкулашкото езеро и видяхме чудни местенца по северното Черноморие. Подарихме си десетина дни на каравана на морето, където плувахме, бягахме за добро утро, правихме йога, ядохме вълшебни розови домати, гледахме падащи звезди и за първи път видях Сатурн през обектива на телескоп! Успях да прекарам ценно време с приятели в планината! Благодарна съм за всяко едно приключение, смеха и многото изминати километри! Беше много интересна година и определено не се разви така както я планирах, но всички изненади бяха приятни!


Поли
2021ва година за мен беше една доста различна година. Макар и с бебе все пак успях да практикувам сравнително често едно от любимите си хобита – сноуборда. Освен това успях да повозя малката на сноуборд 🙂 През пролетта се замислих, че винаги съм мечтала за лято на морето и набързо планирахме и организирахме следващото си приключение. И така в началото на месец юни се озовахме на южното Черноморие, където си поседяхме до октомври. Лятото мина бързо и спокойно. Обикаляхме различни плажове в търсене на дивото, срещахме се с приятели и се наслаждавахме на всеки слънчев лъч. Като за финал на годината си спретнахме едно пътуване – на 24.12 решихме да заминем за Испания и сутринта на 25ти вече бяхме на летището, съвсем изненадващо и непланирано, точно както обичам 🙂 🙂 🙂