10 нови приключения, които да опитаме през идващото лято

Дните стават все по-дълги с наближаването на жежкото лято. Това автоматично пък ни кара да си мечтаем за предстоящите слънчеви приключения. Доказан факт е, че най-хубавите спомени остават след привидно малките моменти, които ни карат да се чувстваме истински свободни и щастливи. Затова решихме да направим кратък списък с вълнуващи нови неща, които сме твърдо решени да пробваме през най-топлия сезон:

1. Изкачете непознат планински връх – отдавна искате да покорите Вихрен, Ботев или някой друг от българските първенци? А може би смятате да се отправите към някоя от планините по света? Именно тази година е времето да го направит! П.С. Някои от нас планират да изкачат първенецът на Олимп, връх Митикас (2 917 м.) – стискайте палци! 

Снимка: Личен архив

2.  Карайте сърф – слънце, пясък, солени коси, вълни, студена лимонада, китара, залез, а после вкусна вечеря…дааааа, нуждаем се отчаяно от сърф трип. Ако и на вас ви се иска нещо подобно, но не знаете към коя дестинация да се насочите, то непременно посетете блога на Ники и Бианка Wild Home Dreamers, за които сме ви разказвали и преди. Освен да се насладите на магични морски снимки, там ще може да прочетете и за техните пътешествия по цял свят.

Снимка: Личен архив

3. Спете под звездите – това е нещо, което много от нас са правили, но все пак си струва да бъде споменато отново. Нито един петзвезден хотел не може да се сравни с красотата на нощното небе, а миговете, споделени с приятели, остават завинаги.

Снимка: pixabay.com

4. Скално катерене – в София вече има доста места, на които може спокойно да се отдадете на популярния напоследък спорт. Ако обаче искате да пренесете наученото от залата на истински терен, то непременно посетете Лакатнишките скали, пещерата Проходна или прохода Вратцата.

 Снимка: Личен архив

5. Карайте колело в планината – захвърлете страховете и се забавлявайте на макс с маутинбайк преход. Спортът изобщо не е толкова страшен, колко изглежда (като изключим частта със спускането). А ако търсите компания, винаги може да се включите в някои от ежегодните велопоходи, които организираме от Wildberries.

Снимка: Личен архив

6. Посетете концерт на открито или летен фестивал – топли слънчеви лъчи, много танци и хубава музика – какво повече му трябва на човек, за да е щастлив? Другарче, с което да споделите хубавите моменти, разбира се. Наш безспорен фаворит е невероятният унгарски фестивал SZIGET, на който ходим вече три лета подред. Програмата за тази година можете да видите ТУК.

Снимка: Личен архив

7. Минете под пръските на водопад – след преход в горещ леден ден няма нищо по-хубаво от студени капки планинска вода по кожата. В България има десетки невисоки водопади, до които може да се разходите, включително Боянския водопад над София, водопада Скакля при село Заселе, Крушунските водопади и др.

Снимка: pixabay.com

8. Карайте ролкови кънки/ролери – любимите ни от едно време кънки и ролери всъщност не са само за деца. Истината е, че те са идеално средство за разпускане след работа с приятели. Къси панталонки, ролери и биричка – мечта!

Снимка: powerslide.com

9. Прекарайте една седмица без достъп до интернет и не използвайте мобилен телефон – това е истински трудно постижимо начинание, но изключително полезно за ума и очите. Най-истинският начин да се докоснем до природата и да се насладим на момента е да му се отдадем изцяло – без досадното вибриране на Messеnger, без изскачащи прозорци и без досадни аларми. Не забравяйте преди това да предупредите семейството и приятелите си къде ще се подвизавате, за да не се видите за общонационално издирване по телевизията 🙂

Снимка: travel.usnews.com

10. Включете се в маратон – виждаме все повече спортни ентусиасти, които се записват на групови маратони, голяма част от които са с благотворителна цел. Няма нищо по-хубаво от това да се погрижиш за здравето си и да направиш добро на друг човек.

Снимка: pixabay.com

Текст: Стиляна Иванова