Шест простички съвета за щастие

С всяка изминала минута, час, година, ние остаряваме и би следвало да помъдряваме. Бавно стигаме до извода, че няма разлика в това колко скъп чавсовник носиш – той всеки път ще показва едно и също време. Дали ще носиш чанта/портфейл за 300 или 30 лв. – сумата пари в тях ще еднаква. Дали къщата, в която живееш, е 300 или 3000 кв. м. – самотата е еднакво смазваща. Дали караш скъпа или евтина кола – и двете коли изпълняват една и съща функция.

Стигайки до този извод, осъзнаваме, че истинското щастие не зависи от материалите блага. Истинското щастие се крие в хората около теб – приятелите, независимо дали са нови или стари; близките, братята и сестрите, с които да разговаряш, да се смееш, да пееш или да прегръщаш.

Ето няколко неоспорими факта за живота, които могат да ви помогнат да преосмислите някои неща за битието си:

1. Приемай храната си като лекарство. Иначе ще трябва да пиеш лекарства, за да компенсираш здравето си.

2. Онзи, който те обича, никога няма да те изостави, защото дори да има 100 причини да се откаже, тя или той винаги ще намери поне една, заради която да остане и да те подкрепи!

3. Не учете децата си да бъдат богати. Покажете им как да са щастливи, за да знаят как да оценяват стойностните неща.

4. Има голяма разлика между това да си човешко същество и това да бъдеш човек. Неколцина са онези, които го проумяват.

5. Ти си обичан/а още с първата си глътка въздух, когато се родиш.  Ще си обичан/а, когато наближи последният ти дъх. Междувременно трябва и ти да обичаш.

6. Ако искаш да вървиш бързо, ще трябва да вървиш сам/а. Но ако искаш да вървиш надалеч, върви с някого!

Шестте най-добри лекарства в света:

1. Слънчева светлина

2. Почивка

3. Упражнения 

4. Хранителен режим

5. Самочувствие

6. Приятели

Замислете се и се наслаждавайте на блаженното съществуване. Колко повече остаряваме, толкова по-малко неща си заслужават чакането!