Ски в чужбина: 5 причини защо да стегнеш багажа към Алпите тази зима

Ноември е! Зимата вече е не просто далечен блян, а нещо, което предстои да ни се случи съвсем скоро. Ако и вие като нас вече се готвите за предстоящия сезон и се чудите дали все пак тази година да не се разнообразите с приключение до Алпите (вижте 4 бюджетни предложения тук), ето няколко причични защо да не се чудите повече: 

1. Алпите са великолепни и необятни, буквално.

Летяли ли сте над Алпите? Величествените им върхове се разпрострират като море от бели върхове, които просто не свършват. От Австрия и Словения на изток, през Италия, Швейцария, Лихтенщайн и Германия до Франция и чак Монако на запад, тези планини заедно сформират една от най-големите вериги в Европа. На територията им се намират някои от най-високите и красиви върхове и курорти на контитента, които носят невероятни възможности за ски туризъм или просто отдих. 

снимка: личен архив

2. Огромното разнообразие от писти

Можете ли да си представите курорт с 90 писти и с над обща дължина над 600км? За всеки, който не е карал в Алпите това сигурно звучи невъзможно, но по някакъв начин в курорти като Val Thorens, Nendaz и Briancon са успяли да го направят реалност.

Независимо дали сте опитен върху пистите или не, в Алпите ще намерите подходящ за вас терен. Ако все още не сте карали там, вероятно ще останете изумени и от това колко широки и леснодостъпни са повечето от трасетата, пък и ще успеете да се качите на височина около и над 3000м. Това не се случва всеки ден, нали? 

снимка: Les 2 Alpes

3. Пътешествието и новите приятелства

Всяко едно пътуване в чужбина, зимно или не, носи невероятни спомени. Независимо коя част от Алпите изберете, със сигурност ще си тръгнете с топли спомени за островърхите заобикалящи планини, чудесните атмосфера и гостомприемство и нови приятели, които ще срещнете. 

От организацията, до самото пътуване с музика, песни и сладки разговори, пътешествието ще си струва всяка една стотинка. Ще отваряте бутилка френско вино (ако като нас изберете Франция) или сок след цял ден в планината, а цялостното преживяване ще е нещо, за което ще говорите с месеци. Berry hint: В почти всички зимни пакети на Rapsody Travel Bulgaria е включен и транспорт. Пишете ни, ако и вие решите да идете към Двете Алпи. Може да пътуваме заедно. 

снимка: Pinterest 

4. Възможността да караш върху и докоснеш глетчер 

В Алпите има глетчери на хиляди години, върху които може да се кара ски, като най-големият от тях се намира в Двете Алпи във Франция. Глетчерите предлагат чудесни условия за ски и често са караеми и през лятото.  Ние тази година докоснахме глетчер за пръв път – незабравим момент! 

снимка: личен архив

5. Храната

Всичко е вкусно, когато си гладен и изморен след каране, но още по-вкусно е когато го ядеш на 2000+м. надморска височина. В курортите в чужбина ще откриеш традиционни местни ястия, които не можеш да откриеш тук. Ние обикновено залитаме към гулаша и ябълковия щрудел със сос, но каквото и да изберете – все ще е нещо ново и различно.

За нас храната е едно от тези неща, които наистина ти помагат да разбереш малко повече за държавите, които посещаваш. Дори и да решите да си готвите през повечето време. отделете поне една вечер за хапване навън с традиционни специалитети. Ще си струва. 

снимка: личен архив

Ние самите от 3 години насам се опитваме всяка година да прекараме поне седмица или две в Алпите. Това, което ни кара да се връщаме, не са най-новите и луксозни лифтове и други удобства. Връщаме се, защото Алпите са толкова огромни, красиви и величествени, че за хора като нас е невъзможно да не оставим поне част от сърцето си там.

Разгледайте чудесните (и достъпни) предложения на Rapsody Travel Bulgaria тук и ни пишете, ако и вие като нас решите да се впуснете в приключение до Двете Алпи. Ще се радваме да го изживеем заедно!