Първоаприлски слънчеви бани и разходка към Мусала

Шегичка 🙂 Нямаше паркинг 10 лв по средата на нищото, но пък беритата наистина бяхме окупирали Рила. Някои бяха по писти и седянки,  а други се бяхме настроили за трекинг. Съвсем не на шега прекарахме 1 април доста активно в планината. Времето беше наистина прекрасно и слънцето беше с нас през целия ден. Сутринта пистите се оказаха доста ледени затова предпочетохме да се попечем ан слънчице, а следобед  се насочихме към първенеца на Рила.

Мусала обаче остана недостъпен през този ден. От ПСС ни посъветваха да не се качваме до самия връх, особено при липсата на котки, какъвто беше случаят и при нас. Въпреки хубавото време и наличието на немалко други желаещи да покорят върха, ние решихме да послушаме спасителната служба и първото ни зимно изкачване на върха бе отменено за някой следващ уикенд. Вместо това се разходихме до подножието на първенеца, от където се разкри чудна гледка към Маркуджиците.

Там вече приятно пушеше комин и се виждаше, че не сме единствениете ентусиасти. След хижата продължихме към заслона, който се оказа и крайна точка за дневното изкачване. Там посъбрахме голяма доза витамин Д, подкрепихме се с чай и вафли и се запознахме с Бари, който за разлика от нас беше качил върха и много се радваше на сандвичите на всички туристи.

Тъй като все пак не бяхме изпълнили плана си на 100% решихме на връщане да минем по Мусаленска пътека, за да се върнем обратно в Боровец. За съжаление по нея вече трудно може да се кара, защото има оголени участъци. Така завърши и нашият съботен преход, сега само леката мускулна треска и изгорелите вратове напомнят за тези няколко километра в голямото бяло. 

По същото време друга част от беритата наблегнаха на каране в парка и събиране на тен.  

С още приятели и много слънчево настроение, те направиха едно много приятно пролетно каране и макар хората да мислят, че сезонът е свършил, те потвърждават, че това не е съвсем така.

Нашите приятели от Промо парк Боровец се бяха погрижили дори и в тези топли и пролетни дни да има място където хората да се позабавляват и да направят някое друго трикче.


Това е за сега от нас. Да видим какви ще ги вършим и следващия уикенд. А ако се чудите какво да правите през седмицата, ето ви едно предложение за прожекция на филм, което също е свързан с любимата ни планина.