Преди потопа – един поглед върху климатичните промени на Земята

Климатичните промени причинени от глобалното затопляне, топенето на арктическия лед, смъртта на коралите, покачването на морското равнище – всички сме чували за тях. Но осъзнаваме ли че промяната в климата на Земята е най-големият и належащ проблем на нашето съвремие? Before the flood или Преди потопа е филм на National Geographic с участието на Леонардо ДиКаприо, в който структурирано се разглеждат основните политически и икономически причини за прогресивните изменения в метеорологичните условия на планетата. От изкопаемите горива до говеждото месо, човечеството с бързи темпове върви към драматичен развой. За разлика от другите ленти с ДиКаприо, тук той не влиза в ролята на герой от сценарий, а застава като посланик за мир на ООН и най-вече като човек, който е притеснен до степен на скептицизъм за бъдещето на Земята. ДиКаприо стъпва на 5 континента и Арктика. Среща се с много учени и политици, говори за лобизма и методите на медийна дезинформация относно драматични климатични промени. Статистиката реално е черна, а прогнозите се случват с десетилетия по-рано от очакваното, но всъщност надежда все още има, при условие че действаме незабавно. Филмът се излъчва по National Geographic, а може да се гледа и онлайн.

Климатичните промени причинени от глобалното затопляне, топенето на арктическия лед, покачването на морското равнище – всички сме чували за тях. Но осъзнаваме ли че промяната в климата на Земята е най-големият и належащ проблем на нашето съвремие?

Before the flood или Преди потопа е филм на National Geographic с участието на Леонардо ДиКаприо, в който структурирано се разглеждат основните политически и икономически причини за прогресивните изменения в метеорологичните условия на планетата. От изкопаемите горива до говеждото месо, човечеството с бързи темпове върви към драматичен развой. За разлика от другите ленти с ДиКаприо, тук той не влиза в ролята на герой от сценарий, а застава като посланик за мир на ООН и най-вече като човек, който е притеснен до степен на скептицизъм за бъдещето на Земята.

ДиКаприо стъпва на 5 континента и Арктика. Среща се с много учени и политици, говори за лобизма и методите на медийна дезинформация относно драматични климатични промени.

Статистиката реално е черна, а прогнозите се случват с десетилетия по-рано от очакваното, но всъщност надежда все още има, при условие че действаме незабавно.

Филмът се излъчва по National Geographic, а може да се гледа и онлайн.