Какъв уикенд! Вело състезание “Байканджии”

Този уикенд със сигурност не можем да се оплачем от липса на положителни емоции. Ние от Wild-Berries, взехме участие във вело състезанието “Байканджии”, което се проведе на 5ти юни. Още като разбрахме за събитието бяхме доста ентусиазирани. Стара планина, чист въздух, колело и добра компания, какво повече можеше да искаме? 


До тук всичко прекрасно, но част от нас имахме малък проблем. Нямахме колела! Не знам дали ви се е налагало да си търсите колела под наем, но се оказа, че не са много местата в София, които предоставят тази услуга. След доста имейли и телефонни обаждания, в търсене да наемем колела имаше светлина в тунела, и както казва един приятел… Не бе влака :Д! Страхотният екип на София Байк, който спаси нашия уикенд! Те се отзоваха и бързо намериха подходящи колела за нас. Тук идва момента да им благодарим за бързата реакция и професионално отношение. Не само ни предоставиха колела подходящи за терена, но и всичко, което можеше да ни потрябва: резервни гуми, тулчета, помпи и най-вече телефон за контакти, при евентуално бедстване от наша страна. Това ни накара да се чувстваме най-спокойно, защото няма да ви лъжем, на някои от нас не ни се е случвало да сменяме гума на колело. Да знаеш, че имаш опцията, обади се на приятел за инструкции, винаги е успокояващо.
След като натоварихме колелата в колата, буквално до тавана, започна нашият така чакан трип. Girls on the Road!!!Петък следобед пристигнахме в Априлци, където ни посрещна невероятна гледка към гордо издигащия се връх Марагидик (1889 m). Думите няма да ни стигнат да опишем красотата на тази местност. Чист въздух, нерeални гледки, песента на птичките, всичко това ни накара да се почувстваме сякаш сме в Нарния.


Събота сутринта, още от 9 часа хората започнаха да се събират около старта. Кипеше приятелска обстановка и голяма доза еуфория. Интересно е как винаги на старт на дадено събитие нивото на адреналин кипи у нас, дори и да не се състезаваме :Д.
Вело състезанието предлагаше 2 трасета: първото, от които “Ентусиаст” с дължина 8км и дълго трасе – 39 км. Ние се разделихме и една част от нас решиха да пробват трасе “ Ентусиаст, а другите да се пробват на дългото трасе. Важното бе да се забавляваме.
Ако трябва да бъдем честни, не знаехме какво точно ни чака като терен. Но определено можем да кажем, че ни подложи на изпитание и то най-вече заради калта, вследствие на дъждовете. На няколко места се чудихме дали ще се справим или да се откажем. Все пак сме щастливи, че не го направихме и продължихме напред. Маршрутът бе разнообразен включващ коларски пътища, горски пътеки, поляни и асфалт.


Тази година имаше рекорден брой участници, общо 358 души взеха участие. Като 264 тестваха своите възможности на дългото трасе, 36 на трасе “ Ентусиаст и 58 дечица, които се пуснаха по детското трасе. Първият финиширам мъж бе Петър Манов, който преодоля дългото трасе за 1 час и 44 минути, а първата жена бе Теодора Пашина-Димитрова, която премина през трасето за 2 часа 51 минути.

Колкото до нашите резултати, само едно ще кажем, щастливи сме че финиширахме. Следваме олимпийския принцип! Вечерта посрещнахме на открито с жива музика, не липсваха и неуморни танци, съпроводено от рок ритми покрай басейна и готина компания. За доброто ни настроение на афтър партито в хотел Тихия кът се погрижиха Delta Roosters и DJ Ostap, които не ни оставиха без да танцуваме цяла вечер. Добре, че лятото дойде! Липсваха ни такива моменти.


Благодарим на организаторите на събитието, заредихте ни със страхотни емоции! 
Stay wild! 

Текст: Деана Велкова