Защо Stinky Socks пуснаха премиерния си филм на VHS касета? (+trailer)

Тази събота, 20.10., предстои премиерата на първия сноуборд филм на Stinky Socks – “Stinky Movie”. Премиерата е важна за сноуборд културата у нас по доста причини – Stinky Socks са една от първите български сноуборд компании, зад която пък стои едно от най-сплотените бг сноуборд crew-та – Ninja Squad. Освен това, Stinky Socks с работата си и известния си слоган “Born in Bulgaria, raised in the world” привлича вниманието на сноуборд карачи и фенове от цял свят към малката ни, изпълнена с планини и интересни street спотове родина и именно и затова дебютният филм на българската компания е заснет изцяло в България. За тази цел миналата година страната ни беше посетена от 20+ световноизвестни сноубордиста, част от отбора на Stinky, които в рамките на 2 седмици успяха да заснемат лентата, която очакваме с нетърпение да видим в събота.


Marcus Rand и Миро/ снимка: Михаил Новаков

Преди няколко дни Stinky Socks обявиха в блога си, че Stinky Movie (който ще има над 50+ премиери по цял свят) ще бъде пуснат официално на DVD, в iTunes и, за голяма изненада, на VHS касета.

Нормално бе да се запитаме: Защо една сноуборд компания би продавала филма си на VHS касета през 2018-та година? 

Момчетата от Stinky имат страхотен отговор на въпроса – заради добрите стари години на сноуборда и влиянието, което те са имали върху създателите на компанията. Ето както разказват те:

“Израствайки в България през 90-те, за нас един от основните начини да следим сноуборд културата по света бяха филмите и списанията. Все още си спомняме времената, в които имаше само по една VHS касета на на сноуборд филм в града ни и всички трябваше да чакаме, докато филма мине през останалите, докато стигне до нас. Докато дойдеше време да видим филма или разгледаме списанието, вече бяха презаписани части от касетата, или липсваха страници от списанието. И независимо, че ни беше трудно да се добираме до тях,  именно те ни изградиха като сноубордисти, и като хора. Тези стари филми и списания и всички, които бяха част от тях, ни направиха това, което сме.”

Именно затова Stinky Movie ще бъде издаден и на касета тази година. Като трибют към добрите стари времена, без които момчетата от Stinky нямаше да бъдат това, което са днес. 

Затова и ние ще бъдем тази събота, 20-ти октомври, в Дом на киното, за да видим филма, който Stinky Socks са  заснели и подкрепим едни от най-активните хора, които от години насам подкрепят по един или друг начин сноуборд културата у нас. 

Присъединете се към събитието във фейсбук и купете своите билети за събота още днес.