Животът на един планинар и WayEast в Клуб на пътешественика

Не успяхте да присъствате на Дни на предизвикателствата 2016? Благодарение на Клуб на пътешественика на 8-и март от 19:00 ще имаме възможност да гледаме два от най -любимите ни филми, прожектирани на фестивала за екстремно кино. Toва са “Life of a Mountaineer”, разказващ историята на опитния български алпинист Милен Катранджиев и “Way East” – сърф и фрийрайд в мистична Япония.


“Life of a Mountaineer” е посветен на красотата на Рила планина, показана през погледа на един от най-опитните български планиниари и легенда в алпинизма Младен Катранджиев. Филмът е дело на нашите приятели от австрийското фрийрайд крю Bootsjungen, с които случайно се запознахме миналата зима по улиците на София.  Именно благодарение на Младен, момчетата само за 2 седмици успяха да опознаят българската култура и традиции, да намерят перфектните за онази безснежна зима места за каране и да се докоснат до магическата енергия на Мальовица и Рилските езера. 

Повече за споделеното им приключение с Младен може да прочетете тук.

Другият филм, който ще можем да гледаме на 3-и март, е “Way East”- едно приключение между водата и снега на Япония. Филмът проследява пътуването на две атрактивни смели дами – Aline Bock, световен фрийрайд шампион за 2010 и Lena Sotffel, професионален скиор, които се отправят към Хокайдо, Япония заедно с филммейкъра Матиас Кьогел и локалния гид и фотограф Аарон Джеймисън. Оборудвани със ски и дъски за всички видове сняг и вълни те се впускат в търсене на прочутата японска снежна пудра и перфектни вълни, но най-вече се стремят да открият реалността на живота в Япония след Фукушима.


Аline Bock и Lena Stoffel дадоха специално интервю за Wild Berries и за премиерата на филма им. Може да го прочетете тук.

Трейлър на филма, може да гледате тук:

W A Y E A S T | Trailer from Mathias Kögel on Vimeo.

Вижте още: WАY EAST – едно приключение между водата и снега на Япония

Благодарим на Клуб на пътешественика, Дни на предизвикателствата и магазин Стената за възможността отново да гледаме тези два филма на голям екран! 

Линк към събитието: тук