Електро-Рейнджъри

Късен следобед, стрелките на часовника ми се местят като че ли по-бързо, или на мен така ми се струва, защото както обикновенно закъснявам за среща. Вървя пеша и забързвам темпото си, за да сведа това закъснение до минимум. Температурата навън е към 38 градуса и на поредния светофар, който пресичам ми се струва че ще припадна. Неприятно прегряла се замислям колко по-лесно и бързо щях да стигна до тази среща, ако имах един електро-лонгборд. От къде ми хрумва това ли? Просто закъснявам за среща именно с две момчета, които са си направили свой собствен такъв. Стигам до Борисовата градина и мястото, където трябваше да съм преди половин час, а единственият закъснял съм аз. Усмихвам се, за да смекча вината си, но момчетата са толкова позитивни и надъхани от това, което правят, че явно няма нужда.

Кварталът ги събира още като деца, а след това се озовават пак заедно в столичната Немска гимназия. Приятелство от над 20 години – от онези, които като видиш хората ти се струва, че говорят еднакво и имат едни и същи жестове. Днес те вече са големи мъже, но все още носят детския дух в себе си.

Преди две години единият от тях си прави нова играчка. Другият вижда и бързо се пали. И така, две години след началото на този, започнал на шега проект, те държът в ръцете си своя електро-лонгборд.

Двамата всъщност създават устройство, което самите те наричат – конвенционален лонгборд с приставка, която го прави електрически. Изобретението в действителност представлява електро-кит, който можете да монтирате и демонтирате от всяка една дъска. Все още са в процес на усъвършенстване на устройството. Казват че всеки ден, докато го карат, откриват нови неща, които искат и биха могли да подобрят.

Запознайте се и вие с тези двама симпатяги, които без да крият си признават, че просто ги мързи да бутат…..

…………………..

Цялата статия може да прочете в първия брой на Wilder Summer. Списанието ще намерите в Drop in-Shop, Contrabanda Store, Board Shop, TrueRiders shop, STORMSHOP, MaxFit, х-т Рила в Боровец, на морето, в планината и на още няколко “secret” spot-a.