Антония Григорова – най-обсъжданото име последните няколко дни

Антония Григорова именно е най-бързата жена по не малко известния маршрут Ком-Емине. 

Антония успява да премине пеш по маршрута с рекордно време от 5 дни, 22 часа и 55 секунди, което я прави единствената жена до момента, която пробягва разстоянието от 600км. За сравнение Кирил Николов-Дизела пробягва разстоянието за 4 дни и 13 часа при втория си опит през 2015 г., аБорислав Йорданов финишира за 3 дни и 9 часа с колело.

Самият маршрут включва преодоляване на терени с голяма денивелация и изкачване или подсичане на повече от 100 върха които са част от билото на Стара Планина. Повече от 30 върха са над 2000 метра надморска височина, като най-високата точка е връх Ботев с неговите 2376 метра надморска височина. Преминаването на маршрута се различава съществено от походите из Рила, Пирин или Родопите и е свързано с изпитание, както на физическата, така и за психическата издръжливост.


Антония не е никак случайна личност, до момента тя е участвала в две Олимпиади, тази в Ванкувър и тази в Сочи в дисциплина ски бягане.А осен това тя е шампион по  бягане, ориентиране и ски ориентиране.Освен това тя е горда майка на син, който я подкрепя във всичките й начинания.


Условията през които Антония е трябвало да премине са преминавали от ураганен вятър до невъзможни жеги, но въпреки това тя успява.


Очакваме и следващото й предизвикателство и ще бъдем на щрек, за да можем да споделим и за него.

А за сега й пожелаваме успехи!

Тук може да видите филмът “От Ком до Емине – по билото на Стара Планина”, за да придобиете по-добра представа за маршрута и предизвикателствата по него.

видео: Холограма

снимка: Яне Голев