Алкрализирайте и нахранете организма си със зелено смути !

Смутито най-общо казано предствлява плодов шейк, в който има малко вода, билки, плод или зеленчук, ядки и други. 

В днешния така подреден свят, забързаното ни ежедневие, постоянния стрес, постоянната борба с време и срокове, повечето хора нe намират време (понякога и желание) да нахранят организма си пълноценно. Прихапването на нещо дребно и набързо в движение, за да „залъжем” глада, не дава никаква възможност на обикновения, забързан и работещ човек, да нахрани и зареди тялото си по правилния начин, с полезни храни.

Все пак то си е казано – Ние сме това, което ядем!

Истинското нахранване и зареждане на организма идва не толкова от количеството храна, колкото от нейното качество и свойства.

Зеленото смути е като алкална бомба, неутрализираща всички опасни токсини и други отрови, насъбрани от предния ден в организма ни. След блендирането на продуктите в смутито остават всички фибри, които са необходими за храносмилането и са полезни за стомашно-чревния тракт.

Зеленото смути е засищащо и много полезно и човек се чуства, както енергизиран, така и с добре запълнен стомах.

Всичко това постигаме за около 2-3 мин.

Но нека да хврълим и един бегъл поглед на това, което Зеленото смути би направило за вас при редовна консумация в дългосрочен план !

 • Естествено редуциране и смъкване на теглото !

Зеленото смути съдържа естествени хранителни вещества и минерали, полезни въглехидрати и мазнини, както и фибри, които ще ви помогнат да свалите тегло безопасно, ефективно и най-вече – БЕЗ никакво гладуване !

 • ПРЕ-Храносмилане – самият факт, че продуктите са блендирани, ги прави  наполовина разградени на съставните им елементи, следователно по-лесно усвоими за стомаха ни и улесняващи неговите функции. Все пак препоръчвам „дъвченето” на смутито, най-вече заради добавянето на важни ензими, чрез слюнката в устата.
 • Увеличен прием на фибри – те са изключително важни за здравето на дебелото черво и стомашно-чревния трак, ето защо сме дължни да им отделим отново специално място. Нека не забравяме – здравето се намира в червата, над 80% от имунната система се намира в стомашно-чревния тракт.
 • Чиста и красива кожа – говорейки за фибрите, е редно да споменем, че когато те липсват, на организма  му е трудно да се пребори с токсините и да ги отдели по традиционния начин. За това най-често те излизат през кожата (най-големият орган и най-големият отделителен орган !) под най-различни форми – от лоша миризма до псориазис, пърхут и тежки форми на акне. Чрез редовната консумация на Зелено смути, ние осигуряваме на тялото си достатъчно фибри, чрез които то да елиминира токсините по правилния начин, вместо през кожата.
 • Богати на хлорофил – Хлорофилът има способността да пречиства кръвта и подмладява тялото. Засилва имунната система.
 • Отличен източник на минерални вещества – зеленолистните растения, като спанак, марули, салати, всички видове билки и т.н , са много богати на минерални вещества, особено на тези , които са градивни за костната ни система – калций, фосфор, магнезий и др.
 • Анти-оксидант – отново се връщаме към зеленолистните зеленчуци и билки, които са много богати на антиоксиданти и фитонутриенти, които освен, че са най-добрата защита против болести, също така съдържат и съществени  съединения и субстанции за оптимално здраве.
 • Умствено прочистване, яснота и концентрация – тясно свързано с добрата и правилна диета. Несъмнено е, че ако се храните правилно и зареждате тялото си с правилната храна, то и умът и духът ви ще бъдат също здрави и ще се чустват добре. Пробвайте да замените сутрешното си кафе със Зелено смути, поне за няколко дена.
 • Повишена енергия – чрез Зеленото смути вие набавянето цялата гама от полезни и нужни витамини, минерали, антиоксиданти и хранителни вещества, без да затормозявате хранителната си система с твърди, преработени, изкуствени храни.  Тъй като приемате цели, живи и естествени храни в най-оптималната им форма за храносмилане и хранително усвояване, вие несъмнено ще имате повече енергия.
 • Други не толкова полезни , но значителни ползи на Зеленото смути :

–          Приготвя се много бързо, а почистването след това е като песен.

–          Забавно е да се приготвя и експериментира (включете децата в тази авантюра!).

–          Може да го запазите няколко дена в хлaдилник.

–          МНОГО Е ВКУСНО 🙂 !

Продукти:

 • 1 банан
 • 100 гр. спанак
 • 20-30 гр. Сушена коприва,
 • 1-2 гр.джинджифил
 • щипка куркума
 • десетина кубчета лед, 
 • 1-2 гр спирулина