Julbo Quickshift – review

Julbo Quickshift – фотохроматичнa маскa, която променя цвета на плаката си спрямо условията. Една плака за всички условия!

Може сезонът на курортното каране да отива леко към своят край, но пък идва сезонът на лежерното пантене, а за него е необходимо да имаме настроение и добра екипировка.
🗻Тя включва много инвентар, пластове и устройства, но има едно нещо което на пръв поглед не изглежда толкова важно, а всъщност е от голямо значение.
Маската е това нещо което като хамелеон трябва да се справя еднакво добре при ярко слънце ☀️, мъгла ☁️, вятър 💨, снеговалеж 🌨, интензивно катерене и спускане. Ние изпробвахме Julbo – Quickshift и останахме повече от впечатлени.
😎 Маската има фотохроматична плака, която бързо успява да реагира на разликите в светлината и така не се получават неприятни заслепявания или дезориентиране при рязка смяна от светли към сенчести релефи. Дори и при изкуствена светлина плаката реагира толкова добре, че на практика визуализацията е доста близка то тази с необезопасено око.
🎯 В частта към скулите, симетрично, има парчета от маската които могат да се свалят и слагат чрез магнити. Те позволяват лесно да се премине от режим на силно проветрение, нужен при изкачване съпътствано най-често с по-учестено дишане и повишена телесна температура, към режим на оплътняване и предпазване, който е необходим при спускане, когато маската приляга плътно към лицето.
Така не е необходимо да имаме резервна плака за други условия или пък очила за пантене, а бързо, лесно и удобно, да използваме една единствена маска, която отговаря на всички тези условия.
Любимият ни ninja style 🦹 също не е застрашен от запотяване на маската, защото отворите на Julbo – Quickshift са изработени така, че да вентилират добре въздуха и това да не е възможно.
Благодарим нa Julbo и Stenata