Never stop: Дерек Рабело
09.06.2016

Днешната вдъхновяваща история разказва за 24-годишен сърфист от Бразилия, на име Дерек Рабело.

Още преди да се роди бащата на Дерек мечтаел да научи сина си не просто да кара сърф, а да го превърне в професионален състезател, тъй като в родната му страна този спорт е силно развит. За съжаление, Дерек се ражда напълно сляп, но въпреки това нито той, нито баща му се отказват от тази мечта. Благодарение на собствената си воля и желание за успех, както и на съдействието от много известни и безизвестни сърфисти и треньори, той успява не просто да се научи да кара сърф, а да кара по едни от най-добрите вълни в целия свят. До момента няколко пъти е карал на Pipeline в Уаху, Хавай, както и на няколко спота в Калифорния, както и разбира се в родна Бразилия.

Историята на Дерек вдъхновява много професионални сърфисти и видео продуценти и всички те заедно решават да направят филм свързан с живота и спортната кариера на момчето. Основната тема на филма е истинския кураж, който притежава Дерек, за да кара по Pipeline, едни от най-опасните туби, които са предизвикателство и за напълно здрави сърфисти, както и място за провеждане на световните квалификации по сърф. По-долу може да видите и трейлъра към него.

Дерек продължава да сърфира и днес, но освен това плува, кара скейт, колело и практикува куп други спортове, той е абсолютен пример за подражание за силата на човешкия дух.


Go Derek! Dream Big!

 

Галерия:
лонгборд уроци