Wildberries @ Leogang Nitro Park
30.04.2016

Когато в 8:00 сутринта е толкова топло, че можеш спокойно да караш сноуборд по суичер, денят е повече от ясен  - много слънчеви бани и забавни трикове в най-близкия фънпарк. В случая двете с Фатима имахме късмета да се намираме в най-голямата австрийска ски зона Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn  и да се радваме на заслужена алпийска почивка (вижте какви ги вършихме първите два дни тук и тук).

За съжаление прогноза нямаше, снегът бе предимно киша и карането след  11 определено не беше най-приятното изживяване. Ето защо още рано-рано се ориентирахме към Nitro парк-а, който се намира в курорта Leogang. Тук е моментът отново да благодарим на Крис Драгошинов, без когото със сигурност щяхме да сме се изгубили стотина пъти – ски зоната е меко казано огромна със своите 200 км. писти,  56 лифта и безброй ски пътеки.

Размерите на Leogang Nitro Park са 300х300 метра, правейки го един от най-големите паркове в тази част на Алпите. Leogang Nitro Park има собствен 6-седaлков лифт, но въпреки това ние продължаваме да твърдим, че паничките са по-добрата алтернатива за каране в парк.  Всички уреди и кикъри (а те са много!) се поддържат ежедневно от Рейни и неговото крю от шейпъри.  Всъщност паркът беше вече официално затоворил в края на сезона, но срещу няколко еуфорични усмивки ни позволиха да караме на останалите уреди. Първите пускания бяха малко твърдички, но към обяд всичко си дойде на мястото.

Leogang

Leogang

Leogang

Не след дълго дойдоха и други хора, сред които с широки усмивки се открояваха Александра и Крис (още един Крис!) – супер сладка двойка сноубордисти, които веднага се вписаха към нашата шумна боровинска групичка. Алекс е от Русия и определено знае какво да прави на дъската си. Нямаме търпение да ги видим пак догодина след като се завърнат от сърф сезон в Никарагуа.

Leogang

Alex in the air!

Слънцето наистина беше супер силно и успхме да изгорим на маски, както си трябва. Ето и част от снимките, с които се сдобихме благодарение на неизчерпаемата енергия на Крис Драгошинов и мега фотоапарата на Ники Дончев!

Leogang

Leogang

Leogang

Leogang

Където и да караш, важно е в края на деня да се усмихваш широка ето така:

Leogang

Галерия:
лонгборд уроци