Berry Trip до Австрия: Day 1
28.03.2016

   Някои пътувания не се планират, те просто се случват! За по-малко от 2 дни отпуската беше пусната, екипировката - приготвена и най-очакваният трип за зимата най-накрая стана реален. Две седмици каране в различни курорти на австрийските Алпи без много да му мислим, както и много приятели от различни държави, с които ще се видим.

   След 16 часа път и 4 международни граници зад гърба ни пристигаме в най-големия австрийски курорт Saalbach, където планираме да останем поне 3 дни. Посрещат ни Крис Драгошинов и Ники Дончев, които обещават да ни покажат скритите местенца на курорта. Kрис прекарва зимите си в ски зоната Saalbach-Hinterglemm от  близо 15 години и познава района по-добре от местните водачи. Както той самият казава – винаги има паудър, само трябва да знаеш къде да търсиш. Изобщо очертава се една много приятна и напудрена неделя. 

   Сутринта се събуждаме с широки усмивки, макар и малко изморени от пътя. Бърза закуска и вече сме в планината. Удря ни жестока еуфория от гледката към алпийските върхове. След бърза загрявка се пускаме към първия спот с мекичък сняг.  

snowboarding saalbach

Макар и доста изоран, на склона около Schattberg Sprinter има доста игра. Ние определено знаем как да се забавляваме на пудра! 

snowboarding saalbach

snowboarding saalbach

Крис с много, много стилно stiffy.

Най-доброто от първата ни неделя в Австрия със сигурност беше карането по склоновете на Zwölferkogel. Първо се качихме на паудър влека, за да намерим чисти полета с пудра без никакви следи. 

snowboarding saalbach

Намерихме си и малко горско улейче, което веднага разцепихме.

snowboarding saalbach

Крис се погрижи да вземем най-доброто от деня и да оцелеем. Тук е доста топло и снегът започва да натежава, но с опитен гид като Крис успяхме да открием пухкавия сняг. 

Благодарим ти, Крис, за това гостоприемно посрещане! По-добре от това не можеше да бъде!

snowboarding saalbach

А на вас поздрави от Австрия и очаквайте още забавни включвания от нас! 
XoXo Марина и Фатима

А на вас поздрави от Австрия и очаквайте още забавни включвания от нас! 

XoXo Марина и Фатима

 

 

Галерия:
лонгборд уроци