Ани Станева и как се печелят 6 златни медала.
28.03.2016


Ани Станева е едно истинско бери, както сладко така и опасно! Тя е 100% Ушу боец. Ушу или кунг фу са термини назоваващи китайски бойни изкуства. 
Ние я поразпитахме откъде идва нейната любов към този вид изкуство, а ето както ни сподели тя:

WB:
Разкажи ни как започна да се занимаваш с бойни изкуства?

Ани: Интереса ми се запали, когато бях мъничка, баща ми ме водеше с него по залите и когато видях зала пълна с над 100 човека, които тренират нямаше как да не се впечатля и да не пробвам. Така малко по малко, без натиск от баща ми, продължих с тренировките и не мисля да спирам за момента!


Ани на 6 годинки заедно с китайския посланик. 

 

WB: В началото на месеца спечели 6 златни медала, в 6 различни стила. Кои са те и кой е любимият ти?

Ани: В началото на март бях в Хонг Конг на състезание - да, участвах в 6 дисциплини, но дори да кажа кои са, малко хора ще разберат. В Ушу има над 1000 различни стила, като всеки си е специфичен, индивидуален и все едно са различни бойни изкуства.. Любим стил нямам - интересно ми е да успея да науча всеки стил!

 

WB: Колко хора участваха на състезанието?

Ани: На състезанието всеки път има между 5 и 8 хиляди участника, точно не знам колко.

 

кунг фу2

 

WB: Как се подготвяш за дадено състезание? Имайки предвид, колко много хора участват, как успяваш да запазиш концентрация си?

Ани: За състезанието се подготвям с тренировки всеки ден, под наблюдението на треньора (баща ми) хаха... А когато съм на игралното поле, просто автоматично изключвам случващото се наоколо. Не знам как става, но се получава хаха

 

ани_ст3

 

WB: Разбрахме, че ти си единствената българка, която се занимава с този вид бойни изкуства. Как се чуватваш от това?

Ани: Не съм единствената българка, която се занимава с този спорт! Много сме, има клубове в цяла България, не много, но ги има. Това мое постижение за пръв път се отрази толкова много, получих огромна подкрепа от много хора - познати и непознати, чувството е просто уникално. Не съм предполагала, че може да ми се случи това, или поне не съм се замисляла :)

 

WB: Какво ти предстой от тук нататък? Имаш ли скоро други състезания?

Ани: Предстои ми евентуално състезание в друга част на Китай, чакаме покана, а инъче догодина пак.

 

победа

 

WB: Кое е най-лудото нещо, което си правила?

Ани: Най - лудото нещо...трудно ми е да кажа, наистина.Често ми се случват разни неща - не особено нормални, но пък весели хахах

 

WB: Каква искаше да станеш като малка?

Ани: Като всяко малко момиченце естествено балерина, но след това бях доста твърдо решена, че ще стана учителка в детска градина..сега вече съм с коренно различни планове.

 

WB: Любим Кунг-фу боец ?

Ани: Често са ме питали за любим Кунг фу боец, но всъщност нямам..харесвам доста, но конкретен нямам..

 

WB: Ами супер герой ?

Ани: Супер герой, хмм.. мама и тати.

Галерия:
лонгборд уроци