Off to a berry trip
26.03.2016

Докато пишем това сме някъде по магистрала в Сърбия, малко след Белград и пътуваме към Алпите за (може би) 2 седмици каране и приключения.

Първата ни спирка ще е Saalbach, където ще се срещнем и с австрийците от Bootsjungen, за които ви разказахме в интервюто в петък.
Ще ви дадем и  малко предистория – момчетата от Bootsjungen срещнахме в центъра на София в началото на Март. По това време нямахме и представа, че ще пътуваме към Алпите, макар че идеята ни се въртеше в главите от доста време. Преди няколко броени дни, след като решихме, че карането тази зима не ни е достатъчно и е време да си намерим алтернатива за оставащите дни от сезона, започнахме да търсим транспорт към Австрия. И voila, транспорт се намери и то именно към района на Залцбург, накъдето пътуваме в момента. 
Без да се чудим много 2 берита събрахме огромните куфари и решихме, че това е възможност, която не бива да се изпуска, имайки предвид, че в австрийските алпи в момента вали сняг, акредитирани сме за зимния музикален фестивал Snowbombing в Mayrhofen (за който писахме тук), а на 2-ри април ще се състои и Ugly Skiing Day – едно от най-цветните събития, на които човек може да присъства. 
Та, ето какво беше положението с багажите снощи в 11ч. Вечерта, 6 часа преди потегляне.

Първата ни спирка ще е Saalbach, където ще се срещнем и с австрийците от Bootsjungen, за които ви разказахме в интервюто в петък.


Ще ви дадем и  малко предистория – Bootsjungen срещнахме в центъра на София в началото на Март. По това време нямахме и представа, че ще пътуваме към Алпите, макар че идеята ни се въртеше в главите от доста време. Преди няколко броени дни, след като решихме, че карането тази зима не ни е достатъчно и е време да си намерим алтернатива за оставащите дни от сезона, започнахме да търсим транспорт към Австрия. И voila, транспорт се намери и то именно към района на Залцбург, накъдето пътуваме в момента


Без да се чудим много 2 берита събрахме огромните куфари и решихме, че това е възможност, която не бива да се изпуска, имайки предвид, че в австрийските алпи в момента вали сняг, акредитирани сме за зимния музикален фестивал Snowbombing в Mayrhofen (за който писахме тук), а на 2-ри април ще се състои и Ugly Skiing Day – едно от най-цветните зимни събития, на които човек може да присъства.

 
Та, ето какво беше положението с багажите снощи в 11ч. Вечерта, 6 часа преди потегляне.

Фати реши да сподели както точно се крие в огромния й куфар: 

“Винаги взимам прекалено много багаж ...и този път не е изключение. В случая това нямаше и как да бъде избегнато – все пак отиваме на сноуборд трип.  “

1. Лентов фотоапарат – 2 броя. Едно LOMO LC-A и един Canon AX 35F. Размерите им позволяват да бъдат с мен навсякъде, а и според мен лентата пресъздава спомените по един по-различен начин  

Canon

 

2. Каска и маска – независимо дали става дума за каране в парк, на пистата или извън нея, носенето на каска е абсолютно задължително. Аз не страдам от скрупули, че може да не изглеждам особено готина с каска, пък и страшно много си харесвам моята. От 3 години насам местните представилите на SHRED ме спонсорират, за което съм им страшно благодарна. Тази година се сдобих и с нова маска, която ще ме пази през дългите и слънчеви пролетни дни каране из глетчерите. Избрах си такава с черна плака, а за всеки случай имам и розова... Нито едно момиче не може да устои на розовото. Благодарна съм  :) 

SHRED Optics

 

3.Сноуборд яке, панталон, протекция за под тях – Яке Burton пак с доста розово и лилаво, от доста лека материя, която не само, че не ми тежи, ами и събира доста малко място в куфара. 1 сноуборд панталон...  И задължително наколенки и гръб протектор под всичко това.  

Burton

Burton

 

4. Соларен панел – с Goal Zero се запознахме по време на Red Bull Fragments 2016 през януари. Там те ме спасиха, след като трябваше да работя на място навън, а батерията на телефона ми за пореден път ме предаде. Те неохотно ми предложиха да използвам соларните им панели, за да заредя устройството си.. Та, за пътуването сега, те ни осигуриха един соларен панел, който в момента стои и на кората над багажника в колата и събира слънчева енергия, с която зареждаме фотоапарата си.  Освен това може да зареди лаптопа, таблета и останалите джаджи, които носим с нас. Имаме и колонка от тях, която ще озвучава веселите дни, които (надявам се) ни предстоят в планината.


5. Снегоходки -  ще имаме възможността да пробваме някои от най-новите модели снехогодки на българската компания Small Foot в идеалните за целта условия – Алпите. Отдавна следим развитието на марката и чакахме възможност и ние да пробваме продуктите им. Ако не знаете, то сега е моментът да разберете, че Small Foot са първите в света надуваеми снегоходки и са най-леките, компактни и лесни за пренасяне акива. И освен това са изцяло български продукт!  Нямаме търпение да ги изведем на разходка и споделим снимки с вас. 
Утре отиваме да караме и използваме гореоизброения антураж. Очаквайте ежедневни ъпдейти и слънчево (даноо!) настроение от Алпите. 

 

Фатима и Марина
xoxo
Галерия:
лонгборд уроци