Нека заедно засадим 1 100 000 дръвчета
24.03.2016

Ако нямате конкретни планове за идващите два уикенда и искате да правите нещо забавно, социално, но и полезно, ще имате тази възможност ако се присъедините към инициативата “КОГАТО СТАНЕМ 100 000 - ЩЕ ПОСАДИМ ГОРА”. До момента благодарение на нея са засадени 91 100 дървета на територията на България, а новата цел е посаждането на 1 100 000.

Събитието се организира през периодите на пролетта и есента, а тазгодишното пролетно издание ще се състои в землището на с. Златуша, Община Божурище само на 19 км от София. Обявените дати са: 26 март, 27 март, 2 април и 3 април от 9:00ч. и така цял ден или на който колкото му харесва. Дърветата които ще бъдат засадени са много разнообразни и имат за идея да създадат нова, красива, зелена и жива гора и разбира се ухание на чиста природа.

За улеснение на участниците се прави обща среща на магазин  Метро на бул.Сливница и оттам се поема към с.Златуша с избрания от вас транспорт, а който е запознат с терена може да се включи и на място.

За любителите на колоезденето има организирано събитие за първата дата от инициативата, повече информация може да намерите тук.

Тъй като инструментите които ще бъдат осигурени от организаторите няма да стигнат за всички желаещи е добре всеки да се подготви с каквото може, за да бъде максимално полезен както за себе си, така и за околните. Но най-важното е да не забравяте доброто си настроение и идеята че благодарение на вас някой ден някой ще може да почива блажено под сянката на вашето дърво.

Пълна информация за събитието може да намерите във Facebook страницата му.

Не се колебайте да се включите в инициатиавата с цялото си семейство, защото тя е подходяща както възрастни, така и за деца, а какво по-хубаво от ден прекаран на чист въздух в природата, с весели хора, а и с кауза.

Галерия:
лонгборд уроци