Часът на Земята 2016
16.03.2015

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света.

Тази година Частът на Земята е на 19 март 2016 и започва в 20:30 часа.
По време на Часът на Земята, милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.
Това е най-мащабната акции в света и започва през 2007 г. Инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Частът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.
Тази година WWF призовава всеки, загрижен за климатичните промени, да стане говорител на кампанията чрез своята лична трибуна в лицето на социалните медии. Целта е всеки лично да „светне” приятелите си защо го е грижа за климата. Организаторите призовават всеки, който иска да се включи, да сподели инициативата с хаштаг #ЧасътНаЗемята в социалните мрежи и да запише кратко видео, с което да запали приятелите си също да участват. 

Тази година Частът на Земята е на 19 март 2016 и започва в 20:30 часа.

По време на Часът на Земята, милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват.

Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.

Но нека не го правим само за час, а да се замислим по дългосрочно върху действията си и как чрез тях можем да помогнем на Земята, единственото място, където живеем!

Да се замислим, когато прахосваме електрическа енергия и вода, изхвърляме всекидневно пластмаса и застрояваме бетон, вместо да засаждаме живот!

Тази година няма зима, а както е тръгнало може и Земя да няма в близко бъдеще!


Частът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

Тази година WWF призовава всеки, загрижен за климатичните промени, да стане говорител на кампанията чрез своята лична трибуна в лицето на социалните медии.

Целта е всеки лично да „светне” приятелите си защо го е грижа за климата.

Организаторите призовават всеки, който иска да се включи, да сподели инициативата с хаштаг #ЧасътНаЗемята в социалните мрежи и да запише кратко видео, с което да запали приятелите си също да участват. 

Галерия:
лонгборд уроци