Ема и Concept Creative
27.08.2015

Concept Creative са организатори на много състезания по планинско колоездене у нас през последните години. 
Ето какво ни разказа Ема:
1. Здравей. Разкажи ни няколко думи за себе си 
Здравей, казвам се Ема, на 26 години от София. Занимавам се с организация на събития и прекарвам много време в пътуване на всякакви интересни места.
2. Разкажи ни за Concept Creative, как се започна всичко?
Преди близо шест години ни дойде идеята за създаването на първия байк парк в България, събрахме се с група приятели и се захванахме с направата на Боровец байк парк. Организирахме няколко състезания и лека полека така се завъртяха нещата, че приехме много сериозно задачата за развитието на тази сцена в България. Запознахме се с хората, сприятелихме се с тях и сега влагаме цялото си време и желание в това. Организираме и доста други събития, но основно сме се фокусираме в колелата и бутането на сцената напред.
3. Какво е предизвикателството пред момичетата на колела, защо има толкова малко в България според теб?
Планинското колоездене си е доста “плашещ” спорт с оглед на това, че в гората има всякакви препятствия, като корени, камъни, стръмни неравни терени и други. Може би именно страха от падане плаши повечето от момичетата и това ги възпира да карат в планината. Поради тази причина с радост подкрепяме и участваме в подобни мероприятия - това е втория подобен лагер, който ще организираме в Пампорово и сме много щастливи, че този път участничките са много повече. Надяваме се да успеем да научим момичетата на нови полезни неща, да ги накараме да се отпуснат на колелото и да прекараме един хубав уикенд по пътеките. Смятаме че Велопарк Пампорово е едно от най-подходящите места в България за придобиване на умения и тренировка, защото има много голям асортимент от трасета с различно ниво на трудност, по които можеш да преминеш плавно от най-лесните маршрути към по-сложните.
4. Ти какъв стил караш?
Аз карам предимно “All mountain”. Много ми харесва да се спускам, но от както станах родител съм много по-предпазлива и карам доста по-бавно от преди smile emoticon
5. Може ли да ни кажеш по няколко думи за различните стилове
Има доста - спускане, крос кънтри, ендуро, форкрос и др. Всички момичета, които се включат в лагера ще имат възможност да научат повече за всеки един от тях и ако имат желание може да се пробват.
6. Освен че караш колело, караш и сноуборд, кое беше първото и кое предпочиташ?
Хубаво е да имаш какво да правиш през всички сезони. Много обичам планината по всяко време от годината. Започнах със сноуборда когато бях на 13 и от тогава насам прекарвам колкото се може повече време в “дълбокото” smile emoticon Колело в планината карам от 6-7 години и също много ми харесва, но някакси в снега се чувствам по-сигурна в себе си , най-вероятно и защото имам повече опит в сноуборда.
7. Занимаваш ли се и с други спортове?
Нищо конкретно, но обичам да пробвам нови неща и винаги като имам възможност се тествам в различни спортове.
8. Знаем, че освен всичко това си и МАМА – как съчетаваш всичко това?
В началото ми беше трудно, но сега вече малката е почти на четири години и е по-лесно. Вече и е интересно всичко с което се занимавам и има желание да пробва - тази зима я качихме на ски, сега кара колело, понякога я взимаме на събития, постоянно пътува с нас на всякакви интересни места... Като цяло си мисля че има щастливо детство smile emoticon
9. Какво те вдъхновява?
Усмивките на хората и “непостижимите” цели
10. Кажи нещо надъхващо на момичетата, които четат това в момента!
Момичета, и вие можете! Карането в планината не е само за мъже - не ги оставяйте само те да се забавляват wink emoticon
Благодарим ти Ема и с нетърпение очакваме да покараме заедно на Пампорово!

Във връзка с предстоящото ни съвместно събитие с Concept Creative на Пампорово, решихме да ви представим Ема от техния екип.

Concept Creative са организатори на много състезания по планинско колоездене у нас през последните години. Ето какво ни разказа Ема:

WB: Здравей. Разкажи ни няколко думи за себе си 

Ема: Здравей, казвам се Ема, на 26 години от София. Занимавам се с организация на събития и прекарвам много време в пътуване на всякакви интересни места.

WB: Разкажи ни за Concept Creative, как се започна всичко?

Ема: Преди близо шест години ни дойде идеята за създаването на първия байк парк в България, събрахме се с група приятели и се захванахме с направата на Боровец байк парк. Организирахме няколко състезания и лека полека така се завъртяха нещата, че приехме много сериозно задачата за развитието на тази сцена в България. Запознахме се с хората, сприятелихме се с тях и сега влагаме цялото си време и желание в това. Организираме и доста други събития, но основно сме се фокусираме в колелата и бутането на сцената напред.

WB: Какво е предизвикателството пред момичетата на колела, защо има толкова малко в България според теб?

Ема: Планинското колоездене си е доста “плашещ” спорт с оглед на това, че в гората има всякакви препятствия, като корени, камъни, стръмни неравни терени и други. Може би именно страха от падане плаши повечето от момичетата и това ги възпира да карат в планината. Поради тази причина с радост подкрепяме и участваме в подобни мероприятия - това е втория подобен лагер, който ще организираме в Пампорово и сме много щастливи, че този път участничките са много повече. Надяваме се да успеем да научим момичетата на нови полезни неща, да ги накараме да се отпуснат на колелото и да прекараме един хубав уикенд по пътеките. Смятаме че Велопарк Пампорово е едно от най-подходящите места в България за придобиване на умения и тренировка, защото има много голям асортимент от трасета с различно ниво на трудност, по които можеш да преминеш плавно от най-лесните маршрути към по-сложните.

WB: Ти какъв стил караш?

Ема: Аз карам предимно “All mountain”. Много ми харесва да се спускам, но от както станах родител съм много по-предпазлива и карам доста по-бавно от преди :)

WB: Може ли да ни кажеш по няколко думи за различните стилове

Ема: Има доста - спускане, крос кънтри, ендуро, форкрос и др.

Всички момичета, които се включат в лагера ще имат възможност да научат повече за всеки един от тях и ако имат желание може да се пробват.

WB: Освен че караш колело, караш и сноуборд, кое беше първото и кое предпочиташ?

Ема: Хубаво е да имаш какво да правиш през всички сезони. Много обичам планината по всяко време от годината. Започнах със сноуборда, когато бях на 13 и от тогава насам прекарвам, колкото се може повече време в “дълбокото” :)

Колело в планината карам от 6-7 години и също много ми харесва, но някакси в снега се чувствам по-сигурна в себе си , най-вероятно и защото имам повече опит в сноуборда.

WB: Занимаваш ли се и с други спортове?

Eма: Нищо конкретно, но обичам да пробвам нови неща и винаги като имам възможност се тествам в различни спортове.

WB: Знаем, че освен всичко това си и МАМА – как съчетаваш всичко това?

Eма: В началото ми беше трудно, но сега вече малката е почти на четири години и е по-лесно. Вече и е интересно всичко, с което се занимавам и има желание да пробва - тази зима я качихме на ски, сега кара колело, понякога я взимаме на събития, постоянно пътува с нас на всякакви интересни места... Като цяло си мисля че има щастливо детство :)

WB: Какво те вдъхновява?

Eма: Усмивките на хората и “непостижимите” цели

WB: Кажи нещо надъхващо на момичетата, които четат това в момента!

Eма: Момичета, и вие можете! Карането в планината не е само за мъже - не ги оставяйте само те да се забавляват ;)


Благодарим ти Ема и с нетърпение очакваме да покараме заедно на Пампорово!

Снимки: Личен архив

Текст: Станимира Карадочева - Съни

Галерия:
     
лонгборд уроци