Боровец байк тур 26.07 - репорт
01.08.2015

Миналата неделя (26.07.2015) имахме удоволствието да опитаме нов спорт, благодарение на приятелите ни от Боровец Mountain Bike Park, които ни помогнаха с първите ни стъпки в downhill карането на колело по време на еднодневния байк тур, на който ви бяхме поканили тук.

Начална станция на приключението беше байк депото на курорта, където се запознахме с инструкторите ни за деня,  получихме своите велосипеди и протекция и имахме време групата да се опознае по-добре. Този път бяхме момичета и момчета, като най-малкият участник беше само на 15 год.

След това се запътихме към лифта на Ситняково и началото на тура бе официално поставено. 

Беритата Фати и Мина за пръв път се возиха на лифт с колело, а не сноуборд, и сякаш им хареса.

След като се качихме бързо и безпроблемно на горна станция на лифта, Ники ни инструктира за основните правила при карането на downhill, като позиция на тялото и седалката на време на спускане, спиране и т.н. Беше готов да отговори на всичките ни въпроси, за което сме страшно благодарни. :)

Трасето беше много приятно и пригодено, така че дори и напълно начинаещи като нас да могат да се справят.

Стигнахме и до "Черната скала", където групата не губи време да направи обща снимка за спомен от този слънчев и приятен ден заедно.

Последва и почивка в разхлаждащата планинска сянка, където имахме време да споделим впечатления, да се порадваме на свободата и разберем малко повече за билките, които ни заобикаляха, от нашия водач Ники.

След чудесната почивка, събрали нови сили и нетърпеливи да се върнем обратно върху колелата, потеглихме надолу и за последната част от спускането, която щеше да ни отведе отново до байк депото.

Използваме възможността да благодарим на Ники, Виктор и Валентин за това, че бяха толкова добри и търпеливи инструктори, както и на всички, които дойдоха, за да споделим деня заедно - надяваме се, че ви е харесало и ще се видим пак.

снимки: Георги Даскалов

Текст: Станимира Карадочева - Съни

Разгледайте всички в официалната галерия на Borovetz Mountain bike park.

Галерия:
лонгборд уроци