SZIGET festival - 7 дни на острова на свободата
18.05.2015

Лятото е вече тук! Не знаем за вас, но на нас в главите вече ни се въртят мисли за слънце, вода, музика, цветове и приключения с приятелки.

По този повод днес искаме да Ви представим едно събитие, което е перфектен повод да избягате от града с приятелките си, натоварите най-цветните и удобни рокли и къси панталонки в раниците си и се гмурнете в приключението, наречено SZIGET.

SZIGET е един от най-големите фестивали в Европа, който освен със мултикултурна програма и аудитория, може да се похвали и с 23-годишна история.

Ето го нашият списък с 9 причини, поради които трябва да отидете на SZIGET:

1.Музиката

Не знаем какво имаш на плейъра си, докато караш, но има голяма вероятност да чуеш поне една от любимите си групи на фестивала, танцувайки върху тревата под звездите. Измежду headline-рите тази година са Florence and the Machine, AVICII, Limp Bizkit, Selah Sue, Passenger, Awolnation, Ella Eyre, Ellie Goulding и още много. Останахме приятно изненадани от разнообразието на музикални стилове, а за се убедиш сам виж програмата тук: http://szigetfestival.com/programs

stage

снимка: SZIGET official gallery

2. Приключението

Шансът да си от хората, които не обичат да спят на палатки и четеш това е малък, но все пак имай предвид, че спането по фестивалните кемпове е едно от най-забавните неща, които ще ти се случат това лято. Ще къмпингуваш с хора от всички краища на света (буквално), ще се събуждаш на открито със страхотна гледка и стъпки ще те делят от прохладната вода на Дунава. Банският костюм, наред с любимите къси панталонки, широк потник и гуменки ще е всекиднедната ти униформа, а косата ти ще става все по-щура всеки ден. И да, ще може да се печеш и слушаш музика по цял ден.

chill

снимка: SZIGET official gallery

3. Ще можеш да практикуваш любими спортове и изкуства

Културната програма е един от големите плюсове на SZIGET. Всеки ден се провеждат над 200 различни мероприятия, в които може да се включиш. Дали ще избереш да правиш йога на тревата с новите ти приятели от Нова Зеландия, ще рисуваш на огромните цветни стени или участваш в партитата с цветно брашно е напълно твой избор. SZIGET все пак е остров на свободата :) Препоръчваме да си носиш скейт/лонгборд или подобно средство за придвиждане и забавление.

color_party

снимка: SZIGET official gallery

 

4. Новите приятели, които ще срещнеш

На фестивала ще присъстват около 400 000 души от над 70 държави. Ще се срещнеш с хора от цял свят и ще започнеш да мечтаеш още по-силно да го обиколиш. Сега или направо веднага.

crowd

снимка: SZIGET official gallery

 

5. Няма да е като нищо друго, което си правил досега

Независимо дали си ходил по фестивали или не, трябва да знаеш, че посещението на летен фестивал е едно от нещата, за които си припомняш с приятелите си по цяла година. Непрестанно се случват толкова безумни и забавни неща, че просто няма как да ги забравиш. Веднъж прибрал се вкъщи, цялото преживяване ще ти се струва като от филм.

colors

снимка: SZIGET official gallery

 

6. Ще загубиш представа за времето

Като всеки човек с ангажименти, било те от едно или друго естество, сигурно често си притиснат от срокове и календари. Е, това го няма по фестивалите. Единственият ти календар ще е фестивалната програма, а единственото задължение - да се забавляваш.

снимка: SZIGET official gallery

7. Ще поддържаш форма, забавлявайки се, и  ще придобиеш тен-мечта

Да си го признаем - кога иначе танцуваш по най-малко 4 часа на ден? Да не говорим за всички други активности през деня. Денят ти ще преминава в плуване, йога, танци, рисуване и ядене на плодове, докато се препичаш на слънце. Не звучи зле, нали?

снимка: TUMBLR

8. Ще опознаеш Унгарската култура

Ако (като нас) досега не си имал досег с унгарската култура и храна, то SZIGET е чудесна възможност да опознаеш Будапеща през Август. Билетът за фестивала включва и седмична карта за градския транспорт, за да можеш да обиколиш наволя "водния град" на Европа.

budapest

снимка: unknown

9. Ще е най-забавната част от твоя Август. Виж опциите за фестивала и се отдай на приключението: SZIGET TICKETS INFO

 

Галерия:
лонгборд уроци